BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.429,70
HABER /  GÜNCEL

Ali Ağaoğlu'ndan TÜRGEV ve 17 Aralık bombaları!

Asansör faciası ile başlayan tartışmaya katılan ünlü iş adamı Ali Ağaoğlu TÜRGEV odaklı iddialara da yanıt verdi...

Abone ol

Mecidiyeköy'de yaşanan asansör faciasının ardından gözler bir kez daha inşaatlardaki iş güvenliğine çevrildi. İşadamı Ali Ağaoğlu hem inşaatlardaki iş güvenliğini hem de TÜRGEV'e arsa bağışladığı iddialarını A Haber’e değerlendirdi. Asansörlerin güvenli olduğunu belirten Ağaoğlu, TÜRGEV konusunun ise istismar edildiğini söyledi.

İŞ GÜVENLİĞİNDE DÜNYANIN GERİSİNDEYİZ

Gerçekten sektör adına çok üzüntülüyüz. Böyle bir elim kazanın olması, orada on tane kardeşimizi kaybetmemiz sadece Torunlar adına değil, sektör adına gerçekten çok büyük bir talihsizlik. Tabii ki olmaması gereken bir şey. Maalesef özellikle inşaat sektörü bu konuda, son senelerde gerçekten iş güvenliği konusunda ciddi atılımlar yaptı. Teknoloji konusunda da inşaat sektörü dünyayla yarışabilecek noktaya geldi ama iş güvenliği konusunda maalesef henüz yeterli seviyeye gelemedik. Bu olaylar inanın sektördeki önemli bir oyuncu olarak bizi de çok üzüyor. Sektörün bu şekilde olaylarla gündeme gelmesi sektör açısından da Türkiye açısından da çok büyük talihsizlik.

BU ASANSÖRLER GÜVENİLİRDİR

Medyadan öğrendiğim kadarıyla bilirkişiler asansörün neden düştüğünü hala inceliyorlar. Orada bir yorum katmam gerçekten anlamsız olur. Ama bu asansörler gerçekten çok güvenilir asansörler. Ben sürekli şantiyelerimde gezerim, aynı asansöre defalarca binmişliğim vardır.

TÜRGEV’E arsa bağışladığı iddialarını değerlendiren Ağaoğlu;

DÜN BELKİ HADDİMİ AŞARAK AÇIKLADIM...

Defalarca anlatmaya çalıştık böyle bir olay yok. Bunu defalarca hem yazılı hem de açıklama yapmamıza rağmen maalesef bu konu çok istismar edildi. Dün belki biraz da haddimi aşarak ama herhalde anlamışlardır, açıklamayı yaptım.

17 ARALIK 2001 KRİZİNDEN SONRAKİ EN BÜYÜK KRİZDİ

17 Aralık - 25 Aralık süreçlerini hep beraber yaşadık. Bu ülkenin yaşamış olduğu belki 2001 krizinden sonraki en büyük krizlerden bir tanesiydi. Burada amaç siyaseti etkilemekti. Siyaseti etkilemenin en kolay yolu da ekonomidir. Türkiye’de özellikle geçmişte iktidar değişikliklerine bakın, hep bir ekonomik krizden sonra iktidar değişiklikleri oldu, hükümet değişiklikleri oldu. Buradaki amaç bence ekonomiye vurulmak istenen darbeydi. Türkiye dünyada örnek gösterilecek bir büyüme hızı yakalamış oldu. Bunun altında yatan en büyük sebeplerden bir tanesi siyasi istikrardı. Ekonomi iyi giderken de siyaseti değiştirmek çok zor.

EKONOMİYİ VURMANIN EN KOLAY YOLU İNŞAATTIR

Burada ekonomiyi çökerterek Türkiye’yi güçsüzleştirme operasyonu yapıldı diye düşünüyorum. Ekonomiyi vurmanın en kolay yolu inşaattır. İnşaat çünkü diğer 200 sektörün de ana lokomotif sektörüdür. İnşaat kendi kaynağını kendisi yaratan bir sektördür.