BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.307,76
HABER /  GÜNCEL

Ali Ağaoğlu faizi sıfırladı

Mevcut tüm projelerde geçerli olacak kampanyayla 5 yıla kadar sıfır faiz seçeneği sunuluyor.

Abone ol

Ali Ağaoğlu, mevcut tüm projelerinde geçerli olacak kampanyada 5 yıla kadar sıfır faiz seçeneği sunuyor.

Ekonomik krizlerin tartışıldığı dönemlerde insanların parasını yastık altında tutma eğilimine girdiğini belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, yatırım araçları arasında en başarılı performansa sahip aracın emlak yatırımı olduğunu belirtti.

Faiz, döviz, altın, borsa gibi araçların yanında gayrimenkulün orta ve uzun vadede en istikrarlı getiriyi sağladığını vurgulayan Ali Ağaoğlu, son 10 yıldır ekonomik kriz dönemleri dâhil, en çok proje üreten ve konut satışı gerçekleştiren marka olduklarını ifade etti. Bugün halen 10 bin konutun yapımına devam ettiklerini ve 10 bin konutun daha planlama aşamasında olduğunu kaydeden Ağaoğlu, gayrimenkulde doğru projeye, doğru zamanda ve doğru fiyattan giren herkesin bugüne dek yatırımının karşılığını aldığını vurguladı.

Son bir hafta içerisinde bireysel yatırım yapan yabancılara My World Europe'tan 180 konut satışı gerçekleştirdiklerini kaydeden Ali Ağaoğlu, hızla artan yatırım talebinin sevindirici olduğunu söyledi.

Yabancıların daha önce Londra, ABD ve İspanya gibi lokasyonlardan gayrimenkul aldıklarını hatırlatan Ali Ağaoğlu, artık İstanbul'un yeni cazibe merkezi haline geldiğini vurguladı. Ali Ağaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'ye ve İstanbul'a bakış değişiyor. İstanbul'daki gayrimenkuller şu anda fiyat ve lokasyon açısından çok ilgi görüyor. Yabancı yatırımcıya mütekabiliyet (karşılıklılık) yasası nedeniyle kolay satış yapılamıyordu. Şu anda bu yasanın değiştirilmesi için çalışmalar yapılıyor. Bu hazırlıkların duyulması bile ilginin artmasını sağladı. Yasa değiştikten sonra gayrimenkul satışı artacak ve Türkiye'ye çok ciddi bir döviz girişi sağlayacak. Tam da bugünkü küresel ekonomik ortamda böyle bir gelişme Türkiye ekonomisini uçurur. Cari açığı kapatmak bir yana, Türkiye'yi daha zengin bir ülke konumuna getirir."

Yabancılara 1 milyon konut satışı yapılabileceğini iddia eden Ali Ağaoğlu, bunun gerçekleşmesi durumunda oluşacak kazancı şöyle değerlendirdi:

"Türkiye'de bir sezonda 500 yatakla hizmet veren 5 yıldızlı bir tesis 200 gece tam kapasiteyle çalışırsa bu toplamda 100 bin geceleme demektir. Gayrimenkulde 1 milyon satış hedefi gerçekleşirse yabancılar ülkemize 6 ay geçirmek üzere ortalama 3 kişi geldiklerinde toplam 540 milyon geceleme eder. Bu da 5 bin 400 otelin sağladığı turizm gelirinden daha fazladır.

Üstelik yaşama amaçlı gelecekleri için satılacak mobilya, halı, perde gibi yan sektörleri destekleyecek daha büyük bir ekonomik kazanç ortaya çıkmış olur. Türkiye'de turizm belgeli tesis sayısı resmi rakamlara göre 3 bin 600 olduğuna göre, toplam turizm gelirimizin yüzde 150 daha fazlasını kazanabiliriz demektir. Bu, Türkiye'nin gelecek nesillerini bile kurtaracak dev bir kalkınma projesi olacaktır."