BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,79
ALTIN 2.503,17
HABER /  GÜNCEL

Ali İsmail Korkmaz davasında yeni tutuklama yok

Kayseri'de görülen davanın üçüncü duruşmasında tutuksuz yargılanan üç polis memurunun tutuklanması talebi mahkeme tarafından reddedildi. Bir sonraki duruşma 9 Ekim'de.

Abone ol

Ali İsmail Korkmaz'ın, Eskişehir'de Gezi Parkı protestoları sırasında aralarında polislerin de olduğu kalabalık bir grup tarafından dövülmesi ve sonrasında hayatını kaybetmesiyle ilgili görülen davanın üçüncü duruşmasında mahkeme heyeti, tutuksuz yargılanan üç polis sanığın tutuklanması talebini reddetti.

Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada savcı tutuklu yargılanan sanıkların tutuklululuk hallerinin devamını isterken, mahkeme de bu yönde karar verdi.

Duruşma sırasında otopsi raporları da okundu. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Kurumu'nun otopsi raporunda, Ali İsmail Korkmaz'ın ölümünün "kafa travmasına bağlı beyin kanaması ve buna bağlı komplikasyonlardan kaynaklandığı, mevcut hastalık nedeniyle kullandığı ilaçların kafa travması nedeniyle ölümünü hızlandırdığı, kafa travması olmasaydı ölümünün gerçekleşmeyeceği" söylendi.

Otopsi raporunun okunması sırasında Korkmaz'ın anne ve babasının dayanamayarak duruşma salonundan ayrıldığı bildirildi.

"Darpla ölüm bağlantılı"

İstanbul Adli Tıp Kurumunun raporunda ise "beyin kanaması ve sonrasında meydana gelen komplikasyonlar nedeniyle ölümün gerçekleştiği, sağ omuz arka tarafındaki kırığın kişinin hayati fonksiyonlarına etkisinin orta derecede, kafa ve yüz bölgesine yönelik travmaların kişinin hayatını etkileyecek derecede olduğu" belirtildi.

Korkmaz'ın darp olayına bağlı yaralanması ile ölümü arasında nedensellik bağı bulunduğu belirtilen raporda, "Kişinin kendinde mevcut kalp damar ve kapak hastalığı nedeniyle kullandığı ilaçların darp eylemi sonucu meydana gelen beyin kanaması olayını güçlendirdiği ve ölümünü kolaylaştırdığı oy birliği ile mütalaa olunur" denildi.

Duruşma öncesi adliye önü ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Kent girişinde ise duruşmayı izlemeye gelen gruplar otobüs, minibüs ve özel araçlarından indirilerek tek tek arandı.

Gezi Parkı protestolarında hayatını kaybedenlerin aileleri de Korkmaz ailesine destek olmak için Kayseri'ye geldi.

Duruşmayı izleyenler arasında Halkların Demokratik Partisi (HDP) cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş, çok sayıda CHP'li ve HDP'li milletvekili ve Uluslararası Af Örgütü gözlemcisi de vardı.

Bir sonraki duruşma 9 Ekim'de saat 9.30'da görülecek.