BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.308,50
HABER /  GÜNCEL

Alevler mahalleye 5 metre kala söndürüldü

Bodrum'da tarım arazisinde başlayan yangın kısa sürede yayılırken, yaklaşık 10 hektarlık tarım arazisi kül oldu. Yangına Bodrum belediyesi itfaiye ekipleri ile bir yangın söndürme helikopteri müdahale etti.

Abone ol

MUĞLA’nın Bodrum ilçesinde tarım arazisinde başlayan yangın evlere 5 metre kala söndürüldü. Mahalle sakinleri evlerine alevlerin sıçramaması için seferber oldu. Yangından kaçan bir kaplumbağa ise itfaiye aracını altında kalarak ezildi. Kabuğu kırılan kaplumbağayı çevrede bulunan vatandaşlar veterinere götürdü.

Bugün öğlen saatlerinde Akçaalan Mahallesi tarım arazisinde yangın çıktı. Rüzgarında etkisiyle mandıra vadisine inen yangın evlere 5 metre kala söndürülebildi. Yaklaşık 10 hektarlık tarım arazisinin kül olduğu bölgede alevler zeytin ağaçlarına da sıçradı. Yangına Bodrum Orman İşletme şefliğin ait 6 arazöz, Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerine ait 8 araç, 25 itfaiye eri ve orman işçisi katıldı.Karadan müdahalenin yanı sıra havadan da 1 helikopter yangına müdahale etti. Yaklaşık 3 saat süren yangına güçlükle kontrol altına alındı.

VATANDAŞ SEFERBER OLDU

Yangın hızla ilerleyerek mandıra vadisinde bulunan evlere yaklaştı. Mahalle sakinleri kuyudan su çekerek yangına müdahale etti. Bir yandan hortum ile su tutan vatandaşlar diğer yandan ise ellerinde küreklerle alevleri söndürmeye çalıştı. Vadide bulunan asırlık zeytin ağaçları da alevlere teslim olarak kül oldu.Yangının İslamhaneleri Mahallesi'ne sıçramasıyla birlikte itfaiye ve orman ekipleri o bölgeye yöneldi. Yangından kaçan bir kaplumbağa ise itfaiye aracını altında kalarak ezildi. Kabuğu kırılan kaplumbağayı çevrede bulunan vatandaşlardan Ebru Akdoğan veterinere götürdü.