BIST 9.791
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.435,39
HABER /  POLİTİKA

'Aleviyim' çıkışına BDP'den ilk tepki

Başbakan Erdoğan'ın AK Parti İl Başkanlığı tarafından verilen iftar yemeğinde yaptığı 'Alevilik' açıklamasına ilk tepki BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel’den geldi.

Abone ol

BDP’li Sabahat Tuncel, Başbakan Erdoğan’ın “Eğer Alevilik Hz. Ali’yi sevmekse, ben dört dörtlük bir Aleviyim” sözleri üzerine "Biz Başbakan Erdoğan’dan Alevi olmasını değil, Alevileri anlamasını, saygı duymasını bekliyoruz” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün Ankara’da AK Parti İl Başkanlığı tarafından verilen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada Alevi ile Sünniler arasındaki sorunlara dikkat çekmişti. Kendilerini Alevi olarak tanıtan ancak Hz. Ali’nin yaşam şeklinden uzak yaşayanların olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, “Onların bir tuzağı varsa Allahı’n da bir tuzağı var. Biz sorunları çözmenin derdinde olacağız. Alevilik, Sünnilik ne demek ya. Alevilik Hz. Ali’yi sevmek değil mi? Alevi Müslüman değil mi? Sünni de Müslüman. Eğer Alevilik Hz. Ali’yi sevmekse, ben dört dörtlük bir Aleviyim. Çünkü Hz. Ali efendimizi çok seviyorum. Ben onu nasıl sevmem. O nasıl yaşıyorsa, ben de onun gibi yaşamaya gayret ediyorum. Ama Aleviyim diye ortaya çıkıp, Hz Ali’nin yaşam şeklinden uzak olanlara da söyleyecek hiçbir şeyim yok" demişti. 

BDP'DEN İLK TEPKİ

Başbakan Erdoğan’ın bu sözlerine ilk tepki BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel’den geldi. Tuncel, sosyal paylaşım sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, “Başbakan 4-4’lük Aleviyim demiş. Biz sadece Aleviyiz. Biz Başbakan Erdoğan’dan Alevi olmasını değil, Alevileri anlamasını, saygı duymasını bekliyoruz” dedi.

ERDOĞAN'DAN 'BEN ALEVİYİM' ÇIKIŞI

Başbakan Tayyip Erdoğan, “Alevilik Hz Ali’yi sevmekse ben dört dörtlük bir Aleviyim” dedi.

4627.jpg