BIST 9.668
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.493,32
HABER /  GÜNCEL

Alevilerin evlerini işaretleyen kişi ortaya çıktı!

Alevilerin evine işaret koyanlar Alevi derneklerinin içinden çıktı. İşte o olay rapor...

Abone ol

Geçtiğimiz aylarda Alevi vatandaşların evlerine işaret koyarak gerginlik çıkarmaya çalışanların kimliği netleşti. Alevilerin evlerine işaret koyan Alevilerin bağlı bulunduğu dernek olarak bilinen Pir Sultan Abdal Derneği'ne bağlı kişi olduğu belirlendi.

Son bir yılda 11 Alevi vatandaşın evine işaret koyanlarla ilgili kriminal rapor tamamlandı.

Zaman'ın haberine göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kriminal Laboratuvarı'nda, Eyüp ilçesi Güzeltepe Mahallesi'nde Alevilerin yaşadığı evlerin işaretlenmesinde kullanılan boyalar incelendi.

Titiz çalışma sonucunda bu boyaların, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyesi Murat Doğan'ın evinde bulunan sprey tüplerinden çıktığı kesinlik kazandı. Şüphelilerin, Alevi vatandaşlar ile Sünniler arasında çatışma çıkarmak istediği ve halkı provoke etmek için bu yola başvurdukları iddia ediliyor.

İstanbul Emniyet’i, Güzeltepe Mahallesi’nde Alevilerin yaşadığı Metin Sokak, Arkın Sokak, İslim Sokak ve Önal Sokak içerisinde 11 evin işaretlenmesi olayıyla ilgili DHKP-C’li Özcan Karakuş ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Üyesi Murat Doğan ve Mehmet Ceylan’ı gözaltına aldı.

Karakuş tutuklanırken, diğer iki şüpheli serbest bırakıldı. Eyüp İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından, çarpı işareti atılan evlerden boya numune örnekleri alarak İstanbul Emniyeti Kriminal laboratuvarlarına gönderildi.

Doğan’ın evinde yapılan aramalarda da kullanılmış boya tüpleri bulundu. Kriminal raporuna göre, evlerin işaretlenmesinde kullanılan boyaların Doğan’ın evinde bulunan sprey tüpünden çıktığı kesinlik kazandı.

Kriminal raporunda şöyle denildi: “Metin Sokak 17, 19, 22 No’lu binaların, İslim Sokak 5, 7 No’lu binaların, Arkın Sokak 1 No’lu binanın, Önal Sokak 9 No’lu binanın, Eren Sokak 1, 8, 10 No’lu binaların duvarlarından örnekler alınmış, şüpheli Murat Doğan’ın ikametinden elde edilen sprey boya ile İstanbul Polis Laboratuvarı Müdürlüğü’nde yapılan karşılaştırmada bahse konu adreslerin kapılarındaki boya ile Murat Doğan isimli şüphelinin ikametinde yapılan aramada elde edilen Formula ibareli siyah kapaklı sprey boya ile fiziksel ve kimyasal olarak benzerlik gösterdiği ekspertiz raporundan anlaşılmıştır.” Murat Doğan’ın dikkat çekmemek ve polise yakalanmamak için kendi evini de işaretlediği tespit edildi