BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,77
ALTIN 2.507,72
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Aleviler Hacı Bektaş Veli Dergahı'nda bir araya gelecek

Alevi kurumları 6-7 Ağustos tarihinde "Dergahımızı geri istiyoruz" talebiyle Nevşehir Hacıbektaş İlçesi'nde bulunan Hacı Bektaş-ı Veli Dergahı'nda bir araya gelecek.

Abone ol

Alevi Bektaşi Federasyonu'nun (ABF) çağrısıyla Alevi kurumları ve inanç önderleri 6-7 Ağustos tarihinde Hacı Bektaş Veli Dergâhı'nda buluşacak.

Aleviler buruda ibadet(cem) yapıp, kurban kesecek ve Alevi kurumları toplantılarını düzenleyip, halkla tartışmalar yürütecek. Aleviler 6-7 Ağustos'ta "Eşit Yurttaşlık" ve "Zorunlu din derslerinin kaldırılması" gibi genel talepleriyle "Dergâhımıza sahip çıkıyoruz, dergâhımızı geri istiyoruz" diyecek.

Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV) Genel Başkanı Ercan Geçmez, 15-16 Ağustos tarihlerinde dergahta her sene etkinlikler yapıldığını belirterek, şunları ifade etti:

"15-16 Ağustos tarihleri müzenin açılış tarihidir. Aleviler için önemli olan bir tarih değildir. Tam tersine yanlış bir tarih ve asimilasyon anlamı taşıyor. Dergahı Osmanlılar kapattı Cumhuriyet müze olarak açtı. Biz de 6-7 Ağustos tarihinde gideceğiz ve dergahımızı geri verilmesi talebimizi yineleyeceğiz."