BIST 9.503
DOLAR 32,50
EURO 34,73
ALTIN 2.485,55
HABER /  GÜNCEL

Alevi mitinginde arbede

Ankara'da Alevi Derneklerinin Eşit Yurttaşlık mitinginde gerginlik çıktı

Abone ol

Alevi dernekleri tarafından düzenlenen mitinge gelen Ezilenlerin Sosyalist Platformu ve Partizan üyeleri, kontrol noktasındaki polis kabinlerini devirdikten sonra, polise saldırdı. Grup üyeleri, orta refüjdeki cam bariyerleri de parçaladı.

Ankara'nın Sıhhiye Meydanı'nda gerçekleştirilecek mitinge katılmak için Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen parti, dernek ve gruplar, sabah saatlerinde Ankara Garı'nın önünde biraraya geldi. 

ELLERİNDEKİ BAYRAK SOPALARIYLA POLİSE SALDIRDILAR

Yürüyüşe geçen gruplar, Sıhhiye Meydanı'nın girişindeki polis kontrol noktasından geçtikten sonra miting meydanına girdi. Kendilerine Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP) ve Partizan adını veren iki ayrı marjinal grup, polis kontrol noktasından geçerken üst araması yapılmasına izin vermedi. Koşarak polis kabinlerinden geçen grup üyeleri, ellerindeki bayrakların sopalarıyla polislere saldırdı.

Grupların saldırılarına karşılık vermeyen Çevik Kuvvet polisleri, kalkanlarla kendilerini korumaya çalıştı. Çevik Kuvvet'ten karşılık görmeyen ESP grubu, miting alanına doğru ilerlerken, Atatürk Bulvarı'nın ortasında bulunan cam bariyerleri kırmaya başladı. Mitinge katılan bir kadın, cam bariyerleri kıran eylemcilere tepki gösterdi.

Yerden aldığı taşı polislere fırlatan başka bir eylemci ise mitinge katılan bir vatandaş tarafından ikaz edildi. Vatandaş, eylemciye, "Buradan gidin. Bu sizin mitinginiz değil. Biz buraya çoluğumuzla çocuğumuzla geldik." diye sert tepki gösterdi.

Polislere, ellerine geçeni fırlatmaya çalışan eylemciler, mitinge katılanlar tarafından sık sık uyarıldı. Marjinal gruplar, alana girerek izlerini kaybettirdi.