BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,06
HABER /  DÜNYA

Alevi kızından şok IŞİD kararı

Alevi kızı 25 yaşındaki Duygu Doğan'ın Selefi gruplarla ilişkisi bulunan Selçuk Götürmen tarafından IŞİD'e götürüldüğü iddia edildi.

Abone ol

Almanya'da yaşayan Alevi kızı 25 yaşındaki Duygu Doğan'ın ülkedeki Selefi gruplarla ilişkisi bulunan Selçuk Götürmen tarafından IŞİD'e götürüldüğü iddia edildi. Götürmen Doğan'ın kalaşnikoflu fotoğrafını Facebook'ta yayımlayarak aileye, "Duygu artık Suriye'de" mesajı vermiş...

Çorumlu baba, gazeteci Kazım Doğan ile ayrıldığı Malatyalı Nevin Suna’nın tek çocuğu olan 25 yaşındaki Duygu Doğan, IŞİD'e katılmak üzere Suriye’ye götürülmeye çalışıldığı öne sürüldü. Almanya’da okurken bir yıl sınıfta kaldığı için 8. sınıftan itibaren Türkiye’ye gönderilen ve Marmara Üniversitesi’nde iki yıl Mütercim Tercümanlık Bölümü’nde okuyan Duygu’nun, dört yıl önce yeniden Frankfurt’a döndüğü belirtildi.

duygu-doğan-alevi-işid-.jpeg

SELEFİLERE YAKIN GRUPTAN KOPAMADI

Sözcü gazetesinden Ali Gülen'in haberine göre, gazetecilik yapan baba Kazım Doğan’ın tüm çabalarına rağmen, Frankfurt’un Gallus Bölgesi’ndeki Selefilere yakın gruptan kopamayan ve arkadaşı Selçuk Götürmen tarafından ikna edilen Duygu, bir süredir Frankfurt Tren Garı’nda çalıştığı işinden ayrıldı ve salı günü saat 04.00 sıralarında bir otobüse binip Türkiye’nin yolunu tuttu.

Kendi Facebook sayfasından kalaşnikoflu fotoğraflarını yayınlayan Selçuk Götürmen’in Doğan Ailesi’ne mesaj gönderip, “Duygu artık Suriye’de” dediği belirtildi. Baba Kazım Doğan ve anne Nevin Suna, gözyaşları içinde kızlarının bulunması için yetkililerden yardım istiyor. Anne Suna, “Kızım neredesin? Gözümüze uyku girmiyor, sensiz soluk bile alamıyoruz. Sana yardım etmemize izin ver. Lütfen yanlıştan dön” diye gözyaşı döküyor.

SINIRLARI TUTSUNLAR

Baba Kazım Doğan ise, “Yetkililere rica ediyoruz. Lütfen kızımızı bulsunlar. Suriye’ye geçmesine izin vermesinler. O daha genç ve kapıldığı bir çevreye uyup böyle bir işe kalkıştı. Selçuk Götürmen isimli çocuktan bir türlü ayıramadık. Türkiye’deki tüm makamlara yalvarıyoruz, lütfen kızımızı Suriye’ye bırakmasınlar. Sınırları tutsunlar, geçişine izin vermesinler. Bizi tek yavrumuza kavuştursunlar” dedi. Bu arada Duygu’nun, AB’den çıkışına izin verilmemesi için de gerekli makamlara başvurular yapıldı.