BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,82
ALTIN 2.417,75
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

ALES hangi bankaya ödeme yapılacak sınav tarihi ne zaman?

Lisanstan yüksek lisansa geçecek olan öğrencilerin girdiği ALES 2017 sınav başvuruları devam ediyor. ALES'e başvuru nereden yapılacak, hangi bankaya ne kadar ödenecek? ALES 2017 sınavı ne zaman sorularının yanıtı internethaber'de.

Abone ol

Binlerce adayın akademik kariyer yapmak için girdiği ALES 2017 sınavının başvurularına sayılı günler kaldı. Adaylar merakla başvuruların hangi güne kadar devam ettiğini sorguluyor.

2017 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2017-ALES Sonbahar Dönemi) Sonbahar Dönemi Sınavı, 19 Kasım 2017 tarihinde 81 il merkezinde uygulanacaktır. (Lefkoşa’da sadece İlkbahar Dönemi Sınavı yapılacaktır.) Sınav saat 10:00'da başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika (2,5 saat) olacaktır. Sınava başvurular, 26 Eylül– 4 Ekim 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.

ALES HANGİ BANKAYA YATIRILACAK ÜCRETİ NE KADAR?

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı; Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

ALES YENİ SINAV DÖNEMİ DEĞİŞTİ

Yükseköğretim Kurulunun (YÖK), "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, yapıldığı tarihten itibaren 3 yıl geçerli olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı'nın (ALES) sonuçları, söz konusu yönetmelik değişikliğiyle, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak. Ayrıca, yönetmeliğe eklenen geçici madde ile daha önce yapılan ALES sonuçları da açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerli sayılacak.