BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,79
ALTIN 2.503,17
HABER /  GÜNCEL

ALES giriş yerleri açıklandı 2016 ÖSYM ais ekranı

ALES 2016 sınav giriş yerleri açıklandı. ALES 8 Mayıs sınavı giriş yerleri belgesi erişime açıldı. ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi ais.osym.gov.tr'de. ALES 2016 ile ilgili bilmeniz gerekenler internethaber.com'da.

Abone ol

ALES 2016 sınav giriş yerleri belgesi açıklandı. ALES için başvuru yapan adayların gözü ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi sitesi olan ais.osym.gov.tr'deydi. ALES 2016 ile ilgili bilmeniz gereken detaylar haberimizde...

ALES 2016 sınav giriş yerleri ais.ösym.gov.tr adresinde yayınlandı. Sınav giriş belgesi erişime açıldı.

ALES 2016 SINAV GİRİ YERLERİ - ÖSYM AİS

Akademik kariyerine devam etmek isteyen lisans mezunu adayların gireceği ALES sınavına sayılı günler kaldı. Adayların heyecanlı bekleyişi devam ederken 8 Mayıs'ta yapılacak olan ALES giriş yerleri belli oldu.

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı ALES sınavı ÖSYM’nin 2016 sınav takvimine göre, 8 Mayıs'ta gerçekleşecek. 8 Mayıs 2016 da yapılacak olan sınavın sonucu 25 Mayıs 2016 tarihinde açıklanacak. ALES sınav yerlerini öğrenmek isteyen adaylar ÖSYM'nin internet sitesine giriş yapacak.

ALES SINAVI HANGİ DURUMLARDA GEÇERLİ?

Yükseköğretim kurumlarında hizmet veren araştırma görevlisi, çevirici, eğitim öğretim planlamacısı, okutman, öğretim görevlisi ve uzman kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolarına girebilmek ve Türkiye'de bir lisansüstü eğitimi programında öğrenim görmek isteyenlerin ALES’ten geçerli puanı alması gerekiyor. Güzel Sanatlar Fakülteleri ve Konservatuarlara yüksek lisans, doktora ve sanatta yeterlilik öğrencilerinin ALES’e girme zorunluluğu bulunmuyor. Fakat, Güzel Sanatlar Fakülteleri ile Konservatuarlardaki doktora programlarına başvuracak kişiler üniversite ya da yüksek teknoloji enstitüsü senatoları tarafından ALES sınavına girmesi ve geçmesi bekleniyor.