BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,00
ALTIN 2.325,63
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

ALES 2016 ÖSYM başvuruları son gün ne zaman?

ALES 2016 ÖSYM başvurularında son tarih hangi gün? ALES başvuruları ne zaman bitiyor? ALES ücreti hangi bankaya ve ne kadar yatırılacak? ÖSYM - ALES 2016 başvuruları ile ilgili son haberler internethaber.com'da.

Abone ol

ALES 2016 ÖSYM başvuru son tarihi ne zaman? ALES başvuruları 30'unda mı bitiyor 31'inde mi son gün hangi tarih? ALES ücreti ne kadar ve hangi bankaya yatırılacak? ALES 2016 ÖSYM başvuru işlemi nasıl yapılır? ALES 2016 son başvuru tarihi ve ais.osym.gov.tr üzerinden yapılan başvuruları ile ilgili haberler...

ALES BAŞVURU TARİHİ - ÖSYM 2016

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) İlkbahar dönemi sınavı başvuruları başladı. ÖSYM'nin 2016 sınav takvimine göre, belirlenen 2016 ALES başvuruları, 17 Mart 2016 Perşembe başladı, 30 Mart 2016 Çarşamba tarihinde sona erecek. ALES’e girecek adayla için sınav tarihi, 8 Mayıs 2016 olacak. ALES sonuçlarının açıklanmasından sonra sonuçlar üç yıl süre ile geçerli olacak.

ALES BAŞVURUSU ŞARTLARI - BAŞVURU NASIL YAPILIR?

ALES Başvuruları, 17-30 Mart tarihleri arasında ÖSYM’nin resmi web adresinden yayımlanacak olan 2016 ALES İlkbahar Dönemi Başvuru Kılavuzu ile yapılacak. ÖSYM Aday İşlemleri sisteminde geçerli fotoğrafı ve geçerli eğitim bilgisi bulunan adaylar; başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) gerçekleştirebilecek. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar ise başvurularını, başvuru merkezlerinden tamamlayacak. Eğitim bilgisinde değişiklik olan adaylar ise başvurularını, sadece ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri’nden yapabilecek. 

ALES 2016 SINAV ÜCRETİ NE KADAR?

ALES sınavına girecek olan adayların, 80,00 TL olan sınav ücretlerini, başvuru kılavuzun son sayfasında bulunan bankalardan birine ya da ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatırılacak. ALES son başvuru tarihi 30 Mart, ALES ücretinin ise son yatırılma tarihi 31 Mart. ALES ödemeleri, PTT şubeleri, internet bankacılığı, banka şubeleri aracılığıyla da ödenebilecek. Adaylar, ALES sınav ücretini,  Akbank, Denizbank, Halk Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Ziraat Bankası aracılığıyla gerçekleştirebilecek. Sınav ücreti ödeme işlemleri 17-30 Mart tarihleri arasında saat 23:59'a kadar devam edecek. 

ALES SINAVI HANGİ DURUMLARDA GEÇERLİ?

Yükseköğretim kurumlarında hizmet veren araştırma görevlisi, çevirici, eğitim öğretim planlamacısı, okutman, öğretim görevlisi ve uzman kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolarına girebilmek ve Türkiye'de bir lisansüstü eğitimi programında öğrenim görmek isteyenlerin ALES’ten geçerli puanı alması gerekiyor. Güzel Sanatlar Fakülteleri ve Konservatuarlara yüksek lisans, doktora ve sanatta yeterlilik öğrencilerinin ALES’e girme zorunluluğu bulunmuyor. Fakat, Güzel Sanatlar Fakülteleri ile Konservatuarlardaki doktora programlarına başvuracak kişiler üniversite ya da yüksek teknoloji enstitüsü senatoları tarafından ALES sınavına girmesi ve geçmesi bekleniyor.