BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,91
ALTIN 2.508,13
HABER /  GÜNCEL

Alçak basınç bastı çok sıcak olacak!

Meteoroloji'den kritik sıcaklık uyarısı. Yetkililer, vatandaşları saat 10-16:00 arası güneş altında kalınmaması yönünde uyardı.

Abone ol

Meteoroloji'den yapılan uyarıda, yurdun Basra alçak basınç merkezinin etkisinde bulunduğu belirtilerek, Pazar gününe kadar yüksek hava sıcaklığının devam edeceği kaydedildi.

Yetkililer, vatandaşları saat 10-16:00 arası güneş altında kalınmaması yönünde uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle; "Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının önümüzdeki 3 gün (10.07.2014 Perşembe, 11.07.2014 Cuma, 12.07.2014 Cumartesi) boyunca artmaya devam edeceği bekleniyor.

Yurdumuzun güneydoğu ve iç bölgelerinde (Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Doğu Anadolu’nun batısı, İç Anadolu, İç Ege, Karadeniz ve Akdeniz’in iç kesimleri ile Marmara’nın doğusunda) hava sıcaklığının mevsim normallerinin 4 ila 7 derece üzerinde seyredeceği, kıyı kesimlerde (Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz’in kıyı kesimleri) ise normal

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzeydoğu kesimleri ile Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Van, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI :Ülkemiz'in kuzey, iç ve doğusunda 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeybatı, Akdeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

MARMARA: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

KARADENİZ:Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.