BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,93
ALTIN 2.439,00
HABER /  MEDYA

Albay Üçok'tan şok FETÖ iddiası!

Ergenekon sürecinde emekli edilen Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, TSK'daki FETÖ'cü sayısının ihraç edilenlerden çok daha fazla olduğunu iddia etti. Üçok'a göre sınavlar göz önüne alındığında bu rakam yaklaşık 60 bin!

Abone ol

Eski Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcısı Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, atılanlara rağmen hala TSK bünyesinde 60 bine yakın FETÖ'cü subay ve astsubay olduğunu iddia etti.

Ahmet Zeki Üçok, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın TSK'daki FETÖ'cülerle ilgili sorularını cevapladı. 2009 yılında yaptığı TSK'daki FETÖ'cü yapılanmasıyla ilgili açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çeken Üçok, son ihraçlara rağmen hala TSK'daki FETÖ'cü yapılanmanın devam ettiğini iddia etti. İşte Üçok'un o şok FETÖ'cü tahmini:

"Şu anda alınanların dışında nereden bakarsanız 7-8 kat hatta 10 kat daha FETÖ'cü var. Bunu ben söylemiyorum. Askeri okullara giriş sınavlarıyla ilgili son 10 yılın savcılık soruşturmasını söylüyorum. Son 10 yılda soruları alıp tam ve tama yakın soruları cevaplayan öğrenci sayısı yüzde 80! Beş bin tane öğrenci alıyoruz. Bu son 10 yılda 40 bin eder. 1986 yılından itibaren bilineni söylüyorum. Faal olarak soruların alınıp girildiğine yönelik tespitler var. Buradan da biner öğrencinin devşirildiğini, alındığını varsayarsak son 30 yılda bu 70 bin eder. Bu rakamın kaç tanesi gitti 7 bin tanesi. Demek ki daha daha 10 kat var."