BIST 9.476
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.493,95
HABER /  GÜNCEL

Albay Ali Öze kötü haber

Görevi ihmalle suçlanmışlardı. Albay Ali Öz'ün de aralarında bulunduğu 8 asker için karar çıktı.

Abone ol

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinde ihmalleri olduğu iddiası ile haklarında 'görevi ihmal' suçundan dava açılan, aralarında dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz'ün de bulunduğu 18 askeri personelin davası Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Hrant Dink'in öldürülmesinde ihmalleri olduğu gerekçesi ile haklarında dava açılan ve Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanan Jandarma Astsubay Okan Ş., Jandarma Uzman Çavuş Veysal Ş. ile Dink davasında tutuklu yargılanan Yasin Hayal'in eniştesi Coşkun İğci'nin verdiği ifadeler doğrultusunda, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 28 Aralık 2009 tarihli iddianamesi ile aralarında astsubay Okan Ş. ve uzman çavuş Veysal Ş. ile dönemin İl Jandarma Alay Komutanı Ali Öz'ün de bulunduğu 8 askeri personel hakkında "görevi ihmal" suçundan dava açılmıştı.

Dosyayı inceleyen 2. Asliye Ceza Mahkemesi yargılama yetkisinin kendisinde olmadığı gerekçesi ile 'görevsizlik' kararı vererek dosyayı nöbetçi 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ne göndermişti. Asliye Ceza Mahkemesi de yaptığı incelemede, 'usul eksikliği' ve tebligatlar tamamlanmadığı gerekçesiyle dosyayı yeniden 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ne göndermişti. Bunun üzerine 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nin müracaatı üzerine dosyayı inceleyen Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi, 2. Sulh Ceza Mahkemesi ile 3. Asliye Ceza Mahkemesi arasındaki uyuşmazlığı çözdü ve yargılamanın 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yapılmasına karar verdi.

Buna göre Albay Ali Öz'ün de aralarında bulunduğu 8 asker, TCK'nın 257/2 Maddesine göre 'görevi ihmal' suçundan 6 ay ile 2 yıla kadar hapis talebiyle yargılanacaklar.

Öte yandan, 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nin Jandarma Astsubay Okan Ş. ile Jandarma Uzman Çavuş Veysal Ş.'nin yargılanmalarının devam ettiği ilk dosya ile ikinci dosyayı birleştirebileceği belirtiliyor.

Okan Ş. ve uzman çavuş Veysal Ş.'nin yargılandığı 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki davanın 4 Şubat 2009 tarihinde yapılan altıncı duruşmasında, Dink ailesinin avukatları iki dava dosyasının birleştirilmesini talep etmişti. Sanıkların avukatı da iki dava dosyasının birleştirilmesine ilişkin kararın mahkemenin taktirinde olduğunu söyledi.

Mahkeme Başkanı, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açtığı ikinci davaya ilişkin Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'nden gelecek görüş ile iki davanın birleştirilmesi konusunda işlemlerin sonucunun beklenmesine ve sanıkların avukatının Trabzon İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden rütbe ve görevleri itibarıyla görev tanım ve nitelik formuna ilişkin belgenin istenmesine karar vererek duruşmayı 6 Mayıs 2009 tarihine ertelemişti.