BIST 9.671
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.495,27
HABER /  GÜNCEL

Albatros parkı olayı ne? Büyükçekmece ayaklandı

BÜYÜKÇEKMECE sahilinde yer alan Albatros Parkı Demir inşaatın başı çektiği Araplara satıldı. Albatros parkını satan Hasan Akgün ise 'verdimse ben verdim' havasında. Peki nedir bu işin aslı? Albatros parkı kaça ve nasıl satıldı niye olay oldu?

Abone ol

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün sahilde yer alan Albatros Parkı'nı halkın itirazlarına rağmen 160 milyon TL'ye satıldı. CHP'li belediyeye ait alanın satılması Büyükçekmeyece'yi ayağa kaldırdı. Alanı satın alan gruptaki Demir İnşaat ise hayli tanıdık çıktı.

Demir İnşaat, Büyükçekmece basketbol takımının sponsoru. Demir İnşaat Şirketinin sahibi Hamit Demir de kulübün onursal başkanı. Peki takımın başkanı kim derseniz? Belediye başkanı Hasan Akgün'den başkası değil.

Albatros Parkı'nın satışında bir sponsorluk var mı meçhul. İlişkiyi itiraf eden Hasan Akgün'ün Demir inşaat ile başka bir bağı var mı o da meçhul. Meçhul olmayan ise sahildeki yeşil alanın CHP'nin parti polikalarına da aykırı olarak satılması. Başkan Hasan Akgün 'verdimse ben verdim' havasında önce FOX TV'ye çıktı.

Arazi için belirlenen bedel 160 milyon 30 bin lira. İhaleyi, aralarında Demir İnşaat’ın da olduğu ortak girişim grubu kazandı. Girişim grubunun içinde Arapların ağırlıkta olduğu KY Investment Group Gayri Menkul Ticaret A.Ş.’de bulunuyor.

Demir İnşaat iddialara ne diyor?
Albatros Parkı'nı CHP'li Küçükçekmece Belediyesi'nden satın alan gruptaki Demir İnşaat tartışılan park alanıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir'in açıklaması sponsorluk mevzusunda da oldu. Demir, 2 yıldır Büyükçekmece basketbol takımına sponsor olarak spora ve sporcuya destek olduklarını, bunun arsa satışıyla ilgisi olmadığını iddia etti.

Demir söz konusu alanın imarlı olduğunu belirtip şunları söyledi; " Suudi Arabistan, Yemen ve Katarlı ortaklarımızın kurduğu şirket ile gücümüzü birleştirerek ihaleye katıldık ve kazandık. Bunun Büyükçekmece basketbol takımına verdiğimiz destekle nasıl bir ilgisi olabilir? Yüzde 40 hak sahibi olduğumuz bu ortaklıkla, ilçedeki herkesin faydalanacağı, kamuya açık alanların yer alacağı, konut ve turizm tesislerinden oluşan bir projeye imza atacağız. Projenin ekonomimize sağlayacağı katma değeri, yaratacağımız yaklaşık 2 bin kişilik istihdamla da destekleyeceğiz. "

Albatros Parkı'nı alan Hamit Demir kimdir aslen Sivaslı ve...