BIST 9.136
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,22
HABER /  EKONOMİ

Alarko Holding'te şok istifa İshak Alaton ayrıldı

Alarko Holding şok bir istifa ile sarsıldı. Holdingin Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton istifa etti.

Abone ol

Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton istifa etti. Alaton'un yerine vefat eden Üzeyir Garih'in oğlu İzzet Garih getirildi.

Alarko Holding’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada, Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevine de Vedat Aksel Alaton’un atanmalarına karar verildiği belirtildi.

ONURSAL BAŞKAN STATÜSÜ VERİLECEK

Holding’den yapılan bir başka açıklamada da, "Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden ayrılan Sayın İshak Alaton’a Alarko Holding Onursal Başkan statüsü verilmesine oybirliği ile karar verilmiştir" denildi.

alarko-holding-yönetim-kurulu-başkani-i̇shak-alaton-istifa-etti.-alatonun-yerine-vefat-eden-üzeyir-garihin-oğlu-i̇zzet-garih-getirildi.-ishak-alaton-kimdir.jpg

İSHAK ALATON KİMDİR?

Türk işadamı. Alarko Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu'nun istifa eden başkanı İshak Alaton, Leyla Alaton'un ve Vedat Alaton'un babası ve iş ortaklarıdır.

Yahudi asıllı bir ailenin çocuğu olarak 1927'de İstanbul'da doğdu. 8. sınıfa, (kendi deyimiyle gri yıllara) kadar Şişli Terakki'de ve Saint Michel'de okudu. Yokluklar, sıkıntılar yüzünden liseden sonra okuyamadı.

İshak Alaton, ailesine bakabilmek için Mehmet Kavala şirketinde getir götür işlerine başladı. Volvo ithal eden şirket aracılığıyla İsveç Konsolosu ile tanışınca şansı değişti. İsveç'te bir lokomotif fabrikasında kaynakçılık yapmaya başladı.

Bu yıllar İshak Alaton'un dünya görüşünün şekillendiği, sosyal demokrasiyle tanıştığı yıllar oldu. İnsan haklarına saygılı, gelir dağılımının diğer dünya ülkelerine göre mükemmele yakın olduğu İsveç'e hayran kaldı.

28 yaşında Türkiye'ye dönerek Üzeyir Garih ile birlikte Bankalar Caddesi'nde Vefai Han'da bir göz odada ortaklık kurdu. 2000'de 46. kuruluş yılını kutlayan 6 bin çalışanlı Alarko Holding'in temeli atılmış oldu.