BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,68
ALTIN 2.524,69
HABER /  GÜNCEL

Alanya'dan sonra İzmir'de 50 hektarlık alan yanıyor

İZMİR'den son dakika yangın haberi. Menderes ilçesine bağlı kırsal Deliömer Mahallesi yakınlarında orman yangını çıktı.

Abone ol

ALANYA'dan sonra İzmir'de de yangın haberi. İzmir'in Mendereds ilçesinde 50 hektarlık ormanlık alanda yangın çıktı. Ekiplerin yangını söndürme mücadelesi sürüyor.

Bugün öğle saatlerinde, Menderes İlçesi ile eskiden belde olan Gümüldür arasında kalan kırsal Deliömer Mahallesi yakınlarında, belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. İzmir'e içme suyu sağlayan Tahtalı Barajı'nın da karşı tarafından bulunan bölgedeki yangını söndürmek için İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

Alevlere 50 arazöz, 300 orman işçisi, 3 helikopter ve 2 uçak ile müdahale edilmeye başlandı. Yaklaşık 50 hektarlık bozuk orman ve ormanlık alanda etkili olduğu belirtilen yangını söndürme çalışmaları havadan ve karadan sürüyor. Hava ekipleri yangını söndürmek için barajdaki sudan faydalanıyor.

SU VE ELEKTRİK VERİLEMİYOR

Yangın nedeniyle Menderes ile Gümüldür ve Özdere mahallelerinde elektrik kesintisi uygulanıyor.

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğünün (İZSU), internet sitesinde "arıza kaynaklı düzensiz su kesintileri" bölümünde Menderes'teki yangın nedeniyle bazı ilçelerde su kesintisi olduğu belirtildi.

Buca, Gaziemir, Karabağlar ve Konak ilçelerindeki su kesintileriyle ilgili şu bilgilere yer verildi:

"Gümüldür bölgesinde meydana gelen yangın nedeniyle İzmir kentimize büyük oranda su sağlayan Tahtalı Barajı ve Görece Arıtma Tesisi'ne enerji sağlayan enerji nakil hattı zarar görmüştür. TEDAŞ tarafından enerji verilemediğinden Tahtalı Barajı'ndan su alınamamaktadır. Bu nedenle su kesintisi uygulaması yapılmak zorunda kalınmıştır."