BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.335,50
HABER /  GÜNCEL

Alanya'da HDP binasına Türk bayrağı

Alanya'da terörü protesto eden bir grup gösterici polisle karşı karşıya geldi. Göstericiler HDP ilçe binasını Türk bayrağı ile kapattı.

Abone ol
Alanya'da dün akşam saatlerinde PKK terörünü ve HDP'yi protesto eden grup, parti binasına yürüyüşe geçince polisin müdahalesiyle karşılaştı. Zaman zaman polisin biber gazı ile müdahale ettiği olaylarda, protestocu grup HDP ilçe binasının tabelasını dev Türk Bayrağı ile gizledi.
 
Atatürk Anıtı önünde toplanan yaklaşık bin kişilik grup, PKK terörüne ve HDP'ye yönelik protesto gösterisinde bulundu. Çevre il ve ilçelerden de takviye ekiplerin geldiği ilçede polis, geniş güvenlik önlemi aldı.

hdp-alanya-ilce-binasi.jpg

HDP İLÇE BİNASINA YÜRÜDÜLER

Terör aleyhine slogan atan ve İstiklal Marşı okuyan grup daha sonra HDP ilçe binasına yürüyüşe geçti. Uyarılara rağmen polis bariyerini aşarak HDP ilçe binasına gitmek isteyen gruba çevik kuvvet müdahale etti.

"TABELANIN İNDİRİLSİN"

Göz yaşartıcı gaz ve TOMA ile müdahale edilmesi üzerine dağılan göstericiler, bir süre sonra tekrar toparlanarak HDP ilçe teşkilatının tabelasının indirilmesini talep etti. Tabela bir grup gösterici tarafından Türk Bayrağı ile kapatıldı.

hdp-il-binasi.jpg

Tabelanın indirilmesi halinde eylemlerinin sona ereceğini dile getiren grup, HDP binasına tekrar yönelince yine polisin müdahalesiyle karşılaştı. Polisin ve göstericilerin ilçe binası önündeki bekleyişi sürüyor.

pkk.20150823223944.jpg 
 
Geçen hafta da HDP ilçe binasına yürüyen bir grup binaya Türk bayrağı asmış, bu sırada çıkan olaylarda çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı.

alanya2.jpg