BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.425,79
HABER /  GÜNCEL

Ala'dan flaş operasyon açıklaması!

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Tükiye'nin Cerablus bölgesine düzenlediği askeri operasyonlar ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Ala "Terör örgütlerinin Türkiye'yi tehdit etmesine fırsat verilmeyecektir'' dedi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda, editör ve muhabirlerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlıyor, son dönemdeki gelişmeler ile bakanlığının faaliyetlerine ilişkin konularda değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Ala'nın açıklamaları şöyle: "(Suriye'nin kuzeyine yönelik operasyon) Bu bölgede Türkiye'ye yönelik artık yakın tehlike değil açık, hazır tehlike söz konusudur. Dün 9 havan mermisi attılar Karkamış'a, bugün bir tane attılar, Türkiye bunlara seyirci kalamaz."

TERÖR ÖRGÜTLERİNE FIRSAT VERİLMEYECEK

"Bizim hemen yanı başımızda terör örgütlerinin Türkiye'yi tehdit etmesine fırsat verilmeyecektir. Buna imkan sunan ortam ortadan kaldırılacaktır. Yapılan şey budur."

BU TÜRKİYE'NİN EN MEŞRU HAKKI

"(Suriye'nin kuzeyine yönelik operasyon) Türkiye'nin en meşru hakkıdır, yetkisidir, bu çerçevede faaliyetleri devam etmektedir."

TÜRKİYE TERÖR ÖRGÜTLERİYLE SAVAŞ HALİNDE

"Terör örgütleriyle Türkiye genel olarak mücadele etmektedir. Diyebiliriz ki Türkiye adeta terör örgütüyle savaş halindedir. Terör örgütleri dünyaya da saldırmaktadır ama en fazla Türkiye mücadele etmektedir."

BÖLGEDE İSTİKRARLI BAŞKA ÜLKE KALMADI

"(Terör saldırıları) Bu bölgede, Türkiye dışında, meselelere vaziyet edebilen, burada başka haritaların ortaya çıkmasını engelleyebilecek güçte istikrarlı başka devlet kalmadı.

İSTİKRARIN ZAYIF OLDUĞU ANDA SALDIRIYORLAR

O bakımdan Türkiye'nin istikrarı hedef alınıyor ve istikrarının zayıf düştüğünü düşündükleri bir anda çok daha fazla saldırıyorlar."

SINIRIMIZDAKİ TERÖR TEHDİDİ BİTENE KADAR DEVAM EDECEK

"Aldığımız inisiyatif bölgede devam etmektedir. Ne zamana kadar? Bu tehdit ortadan kalkıncaya kadar, sınırımızdaki terör tehdidi ortadan kalkıncaya kadar."