BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,71
ALTIN 2.509,76
HABER /  GÜNCEL

Alaattin Çakıcı, Buca'ya nakledildi

Suç örgütü lideri olmaktan hükümlü Alaattin Çakıcı, cezasını çektiği Kocaeli F Tipi Cezaevi’nden, bu sabaha karşı İzmir’deki Buca 1 Nolu F Tipi Cezaevi’ne nakledildi...

Abone ol

Alaattin Çakıcı için önceden kendisine bildirilmeden ve avukatına haber verilmeden nakil kararı alındı.

Kandıra’daki Kocaeli F Tipi Cezaevi’nden sabaha karşı saat 04.00’te güvenlik önlemleri altında alınan Alaattin Çakıcı, İzmir’deki Buca 1 Nolu F Tipi Cezaevi’ne götürüldü. Nakil gerekçesiyle ilgili açıklama yapılmazken buna tepki gösteren Alaattin Çakıcı, avukatı Mehmet Barış Yahya aracılığı ile yaptığı açıklamada, "Bu nakil Alaattin Çakıcı’yı yok etmek için uygulanmışsa buna güçleri yetmez. Allah’ın ipine sarılanın, rabbine teslim olanın canını Allah’ın dışında kimse alamaz, ölüm sadece vesiledir" dedi.

Kandıra F Tipi Cezaevi’nde geçen ay iş atölyesine gelen malzemeler arasına parçaları gizlenerek sokulan silah ve mermiler ele geçmiş, olayla ilgili aralarında infaz koruma memurlarının da bulunduğu bazı kişiler gözaltına alınmıştı.

Alaattin Çakıcı da Adalet Bakanlığı’na yazdığı mektupta bu silahla kendisinin öldürülmek istendiğini ileri sürmüştü. Bununla ilgili Alaattin Çakıcı’nın ifadesi alınmış ve soruşturma açılmıştı.