BIST 9.463
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,92
HABER /  GÜNCEL

Al Gore herkesi kandırdı

'Çevreciyim' dedi. Hatta belgeseli ile bu yıl Oscar kazandı. Eski ABD Başkan yardımcısı meğer rol yapıyormuş.

Abone ol

Çevreci olarak tanınan ve küresel ısınmaya karşı yaptığı belgesel film Oscar ödülüne layık görülen eski ABD Başkan Yardımcısı Al Gore’un zehirli çinko madenlerinden para kazandığı ortaya çıktı. Buna göre, Al Gore, Tennessee Eyaleti’nde bulunan çiftliğindeki faaliyet için maden işleten bir şirket ile kira sözleşmesi yaptı ve karşılığında yarım milyon dolar para aldı.

Bu madenlerin dört yıl önce kapatıldığı, ancak çevreye "çok miktarda" toksik (zehirli) madde yaydığı ifade edildi. Bu madenlerden bırakılan suların da yakınlardaki nehirlere karıştığı ve bu sulardaki toksin düzeyinin normalin üzerinde olduğu belirtildi. Madenlerin tekrar ve yeni bir şirket tarafından açılacağı kaydedildi. Eyalet yetkilileri, madenlerin çevre sicilinin iyi olduğunu ve bölgede normal dışı sağlık sorunlarına rastlanmadığını ifade ettiler.

Kasım 2000 seçimlerinde daha fazla oy almasına rağmen, Al Gore, Florida Eyaleti’ndeki oy sayımı nedeniyle ve Yüksek Mahkeme kararıyla ABD Başkanı olamamıştı. Al Gore, son sekiz yıldır küresel ısınmaya karşı çok büyük ve uluslararası çapta bir kampanya başlattı. Al Gore, sadece ABD’de değil tüm dünyada bu faaliyetlerinden dolayı bir lider haline geldi.

Halktan enerji tüketiminde tasarruflu olmasını isteyen Gore’un, kendi evinde, yılda 30 bin dolarlık elektrik faturası ödediği de ortaya çıkmıştı.

Kasım Cindemir-Hürriyet