BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.506,18
HABER /  MEDYA

Kasetim de yok istifa ediyorum! Cemaat manşeti istifası

Akşam Gazetesi yazarı Fikri Akyüz, Cemaat AK Parti savaşına kızıp istifa etti. Akyüz, 'kasetim de yok' diyerek Cemaatçi diyeceklere yanıt verdi.

Abone ol

İNTERNET HABER (ÖZEL İÇERİK) - Akşam Gazetesi'nin bugünkü manşeti istifa getirdi. Gazetenin yazarlarından Fikri Akyüz 'hukuk bilgime, aklıma, vicdanıma tamamen ters' diyerek istifa ettiğini açıkladı.

Fikri Akyüz istifası üzerine 'cemaatçi' diyeceklerin önünü de aldı. 'Kasetim de yok' diyen Akyüz, "Bu istifamdan sonra, Cemaatin yayın organlarında yer almayacağıma namusum üzerine yemin ediyorum" dedi.

İşte Akyüz'ün istifa manifestosu;

*Devlet içinde paralel yapılanmaya şiddetle karşıyım. Cemaat içinde suçluları tespit etmek devletin görevidir. Ama bir Ergenekon sanığının ÖTÜKEN SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ sözünü gazetenin 3/4'üne yayacak şekilde haber yapmak, benim hukuk bilgime, aklıma, vicdanıma tamamen terstir.



*7 Şubat krizinde Zaman ve Bugün'ün yayınlarına ne kadar karşı olmuşsam, yazarı olduğum Akşam'ın, bir zamanlar terör örgütü üyesi dediği Ahmet Zeki Üçok'tan MEDET UMMASI, kabul edilebilir bir durum değildir.

KASETİM DE YOK

*Hal böyle olunca Akşam gazetesinden İSTİFA ediyorum. Çirkin ithamlara da hazırım. Ama vicdanım rahat. Bu arada, KASETİM DE YOK (!)

CEMAAT MEDYASINDA YAZMAYACAĞIMA YEMİN EDERİM

*Bu istifamdan sonra, Cemaatin yayın organlarında yer almayacağımı da peşinen söylüyor, namusum üzerine yemin ediyorum.

fikri akyüz istifa twiti.png