BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,21
ALTIN 2.246,71
HABER /  GÜNCEL

Aktütün gazisi orayı anlattı!

Aktütün saldırısında kolundan yaralanan Jandarma Er Okan Özalp orayı anlattı. Teröristlerin ne zaman saldırdıklarını söyledi.

Abone ol

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Karakolu'na teröristlerin saldırısında yaralanan Jandarma Er Okan Özalp, ''teröristler genelde bizim sayımızı az buldukları sırada saldırıyorlardı. Bütün saldırılarda teröristleri savurmayı başardık'' dedi.

Saldırıda sol koluna şarapnel parçası isabet etmesi sonucu yaralanan ve bir süredir Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde tedavi gören er Okan Özalp, geldiği Adıyaman'da yakınları tarafından evinin önünde göz yaşları içinde karşılandı, Özalp için kurban kesildi.

Özalp ailesi ve yakınlarıyla hasret giderdikten sonra yaptığı açıklamada, silah arkadaşlarıyla birlikte vatanı korumak için sonuna kadar mücadele ettiklerini söyledi.

TERÖRİSTLER ASKER AZKEN SALDIRIYOR

Böyle saldırılara daha önce de maruz kaldıklarını ifade eden Özalp, ''Genelde bizim sayımızı az buldukları sırada saldırıyorlardı. Bütün saldırılarda teröristleri savurmayı başardık. Gürkan Vadisi dahil olmak üzere bütün çatışmalarda Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından teröristlere gereken yapıldı. Ben şehit olan silah arkadaşlarımı görmedim. Hepsi diğer mevzideydiler. Benim bulunduğum mevzide şehit vermedik'' dedi.

EVİNE HOŞGELDİN

Okan Özalp'in babası Faik Özalp ise büyük bir gurur ve sevinç yaşadıklarını belirterek, ''Ne mutlu bana ki benim oğlum o çatışmada gazi olmuştur. Ülkemizi bölmeye çalışanlarla mücadele etmiştir. Çatışmada şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum'' diye konuştu.

Besni Kaymakamı Hulusi Şahin de Okan'ın kahramanlığını vatan toprağını savunarak gösterdiğini belirterek, şöyle konuştu:

''Allah'a şükürler olsun ki onu gayet sağlıklı olarak bize ve ailesine bağışladı. Bu memleket ve topraklar hiçbir zaman yad ellere ve eşkıyaya teslim edilmeyecek. Gerektiğinde kan vereceğiz, can vereceğiz ama asla teslim etmeyeceğiz. Bunun canlı kanıtı Okan'dır. Kendisine hoş geldin diyorum.''