BIST 9.090
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,61
HABER /  POLİTİKA  /  İYİ PARTİ

Akşener'den TRT'ye tehdit: Satacağım

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, TRT'nin çiftlik haline geldiğini ileri sürerek başkan seçilmesi halinde TRT'yi özelleştireceğini söyledi. Akşener, elindeki anket sonuçlarını da açıkladı ve Meclis'teki çoğunluğa sahip olacaklarını ifade etti.

Abone ol

İYİ Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Millet İttifakı'nın Cumhur İttifakı'na göre önde olduğunu ve Meclis'teki çoğunluğa sahip olacaklarını söyledi. Akşener, devletin tüm kurumlarını gözden geçireceklerini de ifade ederek TRT'nin çiftlik haline geldiğini, başkan olması halinde özelleştirileceğini kaydetti.

Meral Akşener, dün akşam KRT'de gazetecilerin sorularını cevapladı. AK Parti iktidarıyla ülkede maddi ne varsa değer kazandığını; ancak milleti millet yapan manevi değerlerin ucuzlatıldığını söyleyen Akşener, devletin tüm kurumlarını yeniden ele alacaklarını ifade etti. Akşener şöyle konuştu:

"TRT'yi satacağım. Özelleştirme nasıl olacak göreceksiniz. Devletin böyle bir kurumu olmaz. İktidarın borazanı olamaz hepimizin vergileriyle ayakta kalıyor. Çiftlik gibi olmaz olamaz. Yine YÖK'ü kaldıracağız onu da göreceksiniz. TOKİ'yi gözden geçireceğiz. Yani kupon arazilerin üzerinden al gülüm ver gülüm işleri olamaz. Öyle rakamlar var ki ağlarsınız. Çiftlik olmuş çiftlik. İsraf israf israf... Bütün kurumlar gözden geçirilecek. 

"MAĞDUR OLAN MİLLET"

Uzun yıllardır medya ile başı dertte bir politikacıyım. 28 Şubat sürecini hatırlarsınız. İnternet yoktu yerel medya ile aştık bunu. Anlayacağınız biraz şerbetliyim. Devlet hala en büyük işveren konumunda. Bir kere medya kurallarına uygun bir bakış açısı geliştirmek zorundayız. Gazeteciler toplumun başka bir yerinde. O insanların özgürleşmesi lazım. Bunun yolu da gazetecilik yapmaktan geçiyor. İkincisi Meral Akşener'i övmek zorunda değilsiniz. Namusuma iftira atana kadar hiçbir gazeteciyle mahkemelik olmadım. Bu konuda bakış açım da siyasetçiyi gazetecinin eleştirebilmesidir. Beni perdeleyerek mağdur olan ben değilim millet. Siz onların haber alma hakkını engelliyorsunuz. 

"24 HAZİRAN'DA DİP DALGA GELİYOR"

TRT'nin rakamını veriyorum. AK Parti ve MHP'ye 2260 dakika aranmış bize ise sadece 9 dakika ayrılmış. Bu ay da yine 9 dakika verilmiş. Benim Kayseri mitingimi vermeye çalıştılar. Kayseri mitinginde AK Parti'nin kalesi yıkılıyor ve verdikleri süre sadece 38 saniye. Hazır olun 24 Haziran'da büyük bir dip dalga geliyor. 

"ÇOĞUNLUK MİLLET İTTİFAKI'NIN OLACAK"

Herhalde Erdoğan'dan sonra parasına göre en çok anket yaptıran bir partiyiz. Bize devletten yardım yok. Partilerin yaptığı yardımlarla ayaktayız. Evet ben de hesap açtım ama bunu duyuramadım. Para istemek zor hakikaten. 

Anketlerde durumumuz çok iyi. Millet İttifakı'nın oy oranı Cumhur İttifakı'nı geçiyor. Anket sonucu olarak söylüyorum Meclis'teki çoğunluk Millet İttifakı'nın olacak. Yine bir sonuç olarak söylüyorum Erdoğan ikinci tura kalıyor. İnşallah ikinci olarak da Erdoğan'ın karşısında ben olacağım. Daha fazla bir sonuç paylaşmayayım.

Eğer iki adaylı bir seçime gidilseydi ne olurdu durum? Bunu düşünebiliyor musunuz? Eğer çatı adayı ben dahi olsaydım inanın bu iş sadece Sayın Erdoğan'ın işine yarayacaktı. Benim adaylığımla birlikte ilk kez Erdoğan, seçimlerde kendi rakibini seçemedi. Eğer ben seçilemezsem şartsız biçimde Erdoğan'ın karşısındaki adayı hem kurumsal olarak hem de şahsım olarak o adayı destekleyeceğiz."