BIST 9.555
DOLAR 32,50
EURO 34,82
ALTIN 2.488,00
HABER /  POLİTİKA  /  İYİ PARTİ

Akşener yeni partisi için bina bulamıyor canlı yayında sitem

Yeni parti hazırlıkları yapan Meral Akşener parti binası bulmakta zorlandıklarını söyledi. Bu sabah canlı yayına katılan Akşener, partinin kurulacağı tarihi de açıkladı.

Abone ol

Meral Akşener yeni kuracağı partiyle ilgili tarih verdi. "Çok teknik işleri var, onları yapmaya çalışıyoruz. Ekim ayının 15'inde parti çalışmalarını tamamlayacağız." diyen Akşener, parti binası bulmakta zorlandıklarını da açıkladı.

MHP'den istifa ederek yeni parti kurma girişiminde bulunan Meral Akşener FOX TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına katıldı.

Akşener açıklamalarından bazıları şöyle:

- İnsanlar korktuğu için parti binası bulmakta zorlandık. Kraldan çok kralcı türemiş. Bulduk, kiraladık. Her şeyi şeffaf halde götürdüğümüz için kiralayan için de sorun yok.

- Biz MHP'nin devamı olmayacağız.

- 7 Haziran seçimlerinde ağır bir iftiraya uğradım. Ucunda ölüm de olsa her şeye hazırım. Bir kadın hakim tarafından beraat ettim.

- Kınalı eller bana ait bir işarettir.

- Akşener, TEOG'un kaldırılacağına ilişkin eğitimin yaz-boz tahtasına çevrilerek geliştirilemeyeceğini söyledi.

"PARTİNİN İSMİNİ BEN DE BİLMİYORUM"

Partinin ismini gerçekten belirlemedik daha. Bir ajans çalışıyor. Bu hafta itibarıyla bitirecek gibi görünüyor. Ben de bilmiyorum. Net değil. Koray Aydın, programda şunu söyledi, "Bu gibi isimler üzerinde çalışıyoruz" dedi.

"PARTİMİZİN KURULUŞUNU BAŞKENTİMİZ ANKARA'DA YAPACAĞIZ"

Samsun'da elbette bir program yapacağız ama 15-16-17 (Ekim) veya daha önce, partimizin kuruluşunu başkentimiz Ankara'da yapacağız.

ADAY OLACAK MI?

(2019 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olacak mı?) Arkadaşlarım onu istiyorlar ama esas olan milletin gönlünden ne olduğu. Ona bakacağız elbette. Partimiz kurulsun, yetkili kurulumuz desin, ondan sonra onu uygulamak benim görevim.