BIST 9.677
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.502,93

Akşener aday olabilecek mi?

Mahkeme kararının çıkarıldığı Sivas Gemerekli olan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın “İki ayrı ama birbirini doğrulayan karar alındı. Birincisi infazın tedbiren durdurulması...

MHP’de yangın sürüyor..

Son karar ile ikinci raunt Genel Merkez’in gibi görünse de, ateşin üzerine benzinle gidilmeye devam ediliyor!..

Gözler Yargıtay’dan çıkacak karara çevrilmişken,

Gemerek ve Tosya’da (!) açılan davalar sonucunda iki ayrı mahkemeden çıkarılan kurultay sürecinin tedbiren durdurulması kararı, yangını daha da büyüttü.

Bu karar karşısında partiyi kurultaya taşıyacak olan Çağrı Heyeti Başkanı Ali Sağır ile yaptığım görüşmede anlamlı mesajlar yolladı..

“Bu hatıra binaen alınmış bir karar. Son sözü Yargıtay söyleyecektir..”

Genel Merkez cephesi ise mutlu..

Mahkeme kararının çıkarıldığı Sivas Gemerekli olan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın İki ayrı ama birbirini doğrulayan karar alındı. Birincisi infazın tedbiren durdurulması, ikincisi de çağrı heyetinin 15 Mayıs ile ilgili çağrısının iptali” açıklamasını yaptı..

Karar karşısında Genel Başkan Adayı Meral Akşener’in adeta meydan okuması ise gelinen noktayı anlatıyordu.

Dedi ki..

"Mahkemenin kararına itiraz edilebileceğini, ihtiyati tedbir yoluyla durdurulabileceğini düşünsek bile buna ilişkin itirazın Ankara'da yetkili Asliye Hukuk Mahkemesi’ne yapılması gerekirdi. Yetkisiz ve görevsiz ne Gemerek ne de Tosya Mahkemesi’nin vereceği karar geçerlidir. Bu iş, kafasına göre imam arayan Temel'in işine benziyor. Bu işin herhangi bir karşılığı yoktur. Biz 15 Mayıs 2016 tarihinde Ankara Büyük Anadolu Otel'de Olağanüstü Kongre'de tüzük değişikliği oylamamızı yapacağız.”

Yani resti çekti!..

***

Görülüyor ki MHP’de içindeki hesaplaşma yeni bir kaos ortamı ile hız kesmeden sürüyor..

Köprüler atılmış, evin içi yangın yeri..

Peki bu yangın nasıl söner?

En acil şekilde Yargıtay kararıyla..

MHP Genel Merkezi’nin, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin olağanüstü kurultay kararına karşı yaptığı temyiz başvurusuna Yargıtay’ın vereceği cevap son söz olacak.

Eğer Yargıtay, MHP Genel Merkezi’nin itirazını reddederse,  askıya alınan çağrı heyeti partiyi olağanüstü kurultaya taşıyacak süreci başlatacak..

Tarih artık 15-22 Mayıs mı olur, yoksa başka mı bilinmez!

***

Şimdi bütün bu gelişmeler ışığında çok konuşulacak Genel Merkeze yakın aldığım  önemli bir bilgiye dikkat çekmek istiyorum..

Genel Merkez ile Akşener arasında ipler tamamen koptu.

Bahçeli varken Akşener aday olamaz!

Eğer Olağanüstü Kurultay yapılırsa, arkasında rüzgar estirilen Meral Akşener’in genel başkan adayı olma yolu kapatılacak.

Aday olamayacak..

O zemin Bahçeli tarafından her türlü şartta hazırlanmış..

Genel Başkan Devlet Bahçeli ile arasında yaşanan paralel atışmasında ‘Baş paralel sensin’ şeklinde yaptığı açıklamaların parti tüzüğüne göre suç olarak Akşener’in karşısına çıkarılacağı ve tedbirli olarak disiplin kuruluna verileceği MHP Genel Merkezi’nde sessiz ve derinden konuşuluyor..

  ***

Bunu hayata geçirmek için Bahçeli Yargıtay kararını bekliyordu.

Mahkeme kararı önce geldi..

Peki nasıl olacak..

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin verdiği karar sonrası atanan çağrı heyetinin duyurusu ile Olağanüstü Kurultay; 15 Mayıs, çoğunluk sağlanamazsa 22 Mayıs tarihinde toplanırsa!

Veya yeni bir tarihte..

İlk kurultayda 63. Madde değiştirilecek ve haziranda yapılması düşünülen seçimli kongre hazırlıkları başladığı anda Genel Merkez, Akşener planını devreye sokacak..

Akşener hakkında Bahçeli’ye yönelik açıklamaları nedeni ile inceleme başlatılacak ve tedbirli olarak parti disiplin kuruluna verilecek..

Parti tüzüğüne göre tedbirli olarak disiplin kuruluna verilen kişilerin ‘İnceleme yapıyoruz’ denilerek seçilme haklarının askıya alınması nedeniyle Akşener’in olağanüstü kurultayda aday olma şansı kalmayacak..

Bu düşünceler MHP Genel Merkezi’nde şu an bekleme odasında..

Açıkçası Bahçeli, Akşener’e Genel Başkanlık koltuğunu vermemek için gözünü karartmış!

Öyle ki Akşener bugün partiden ihraç edilse, parti tüzüğüne göre ilk Genel Kurul’da ihracının kaldırılma olasılığı ve seçimli kurultayda aday olabilme ihtimali bile hesap edilerek kendisine fırsat vermemek için düğmeye basma geciktirilmiş durumda.

                                 ***

Yani ister olağanüstü kurultay yapılsın ister yapılmasın Bahçeli-Akşener savaşında bundan sonra Akşener’i zor günler bekliyor demek hiç de zor değil..

Bahçeli, MHP’nin Akşener üzerinden ele geçirilmek istendiğini iddia ederken, bu noktada özellikle paralel yapıya dikkat çekerek artık  Akşener’ siz bir MHP’yi hedefliyor.

İşin özü Bahçeli’ye göre MHP’nin geleceğinde Akşener’e yer yok.

Akşener ‘Taban benimle’ dese de..

Türkiye’nin birçok yerinde muhalif  il, ilçe teşkilatlarını görevden alan, teşkilatları yeniden dizayn etmeye devam eden Genel Merkez’in bütün gücü Bahçeli’nin elinde..

Genel Merkez’de söylenen net..

Akşener isminin üzeri çizildi!..

Aday bile olmayacak..

***

Şu bir gerçek ki  bu saatten sonra mahkeme kararları ne olursa olsun MHP’yi birilerini silip süpürebilecek bir fırtına bekliyor..

Açıkçası..

MHP’de maç bitmedi..

Muhalifler 1-0 öne geçtiği maçta alınan iki mahkeme kararı için, işi adeta ‘Şike var’ demeye getiriyor!..

Görülüyor ki top Yargıtay’da..

İşin özü Bahçeli 2018’deki normal kurultaya kadar koltukta kalmaya son derece kararlı.

Ama aksi halde ne pahasına olursa olsun MHP’yi Akşener’e bırakmamak için de kararlı!..

Bahçeli’nin MHP’sinde Akşener’e yer yok!

Hiç kuşkusuz yılların siyasi deneyimine sahip Meral Akşener arkasına aldığı rüzgar ile Bahçeli’nin hesabını biliyor ve ona göre de hareket ediyordur..

Ama ‘Dikkat Akşener’ demek gerekiyor..

Bu arada son yazımda belirttiğim “Bahçeli Akşener’e karşı Koray Aydın’ın önünü açar”  iddiama da dikkat !.

Koray Aydın’da sessiz ve derinden  hesabını iyi yapıyor!..

                                         ***

Bu noktada MHP’nin efsane Lideri Alparslan Türkeş’in bir sözünü de hatırlatmak gerekiyor.

Emirlere mutlak itaat lâzımdır. Laubali, gevşek, disiplinsiz, metotsuz kimselerle davamız yürümez. Her şeyde örnek olmak lâzımdır.”

Şimdi soralım;

Bugün MHP’de yaşananlar bu sözün neresinde?

Şimdiden kol kırıldı yen içinde kalmadı bile!..

Tüm bu sürecin sonunda Akşener, etrafındaki güçlerle yeni bir parti kurmak için harekete geçerse de kimse şaşırmasın derim!..

O nedenle MHP’de bu saatten sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Ok yaydan  çıktı!..

Bekleyip görelim!..