BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.504,32
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Aksaray'da hava kirliliği alarmı

Aksaray, TÜİK tarafından yayınlanan verilere göre, kükürtdioksit oranlarına bakıldığında, en kirli iller arasında yer aldı.

Abone ol

Aksaray, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanan verilere göre, hava kirliliğinin ölçülmesinde temel kabul edilen kükürt dioksit oranlarına bakıldığında, en kirli iller arasında yer aldı. Şırnak, Tekirdağ ve Bitlis’in en kirli üç kent olarak belirlendiği raporda, Aksaray en kirli dokuzuncu il oldu.

Uzmanlar, astımdan akciğer kanserine kadar geniş bir yelpazede insan sağlığına olumsuz etkileri bulunan hava kirliliğini, konut ve diğer binalarda ısınma için kullanılan kalitesiz ve karbon emisyonu yüksek yakıtların meydana getirdiğini belirtti. Alınması gereken önlemlerin başında ise konutların ısıtılmasında doğal gaz gibi karbon emisyonu düşük olan yakıtları kullanmak geliyor.

Aksaray Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Müdürü Ozan Özerol, hava kirliliği oluşumunda konutlarda kullanılan kalitesiz yakıtların en büyük etken olduğunu belirterek, karbon emisyonu düşük yakıt kullanımının önemini vurguladı. 2005 yılından beri doğal gaz konforunu Aksaraylılara kesintisiz bir şekilde sunduklarını dile getiren Özerol, doğal gazın aile ekonomisine yaptığı katkıların yanında çevreye de oldukça duyarlı bir yakıt olduğunu ifade ederek, “Gelecek nesillere temiz bir Aksaray bırakmak istiyorsak, birey olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmeli ve doğal gaz kullanımını yaygınlaştırmalıyız” dedi.