BIST 9.056
DOLAR 32,33
EURO 35,14
ALTIN 2.297,79
HABER /  GÜNCEL

Akşam'dan bomba kobani cemaat iddiası

Kobani eylemlerinin arkasında cemaat mi vardı? Akşam gazetesinin bugünkü manşeti tartışmaları alevlendirecek.

Abone ol

Akşam gazetesi Kobani eylemlerinde paralel yapının parmağı olduğunu iddia etti. Gazete, ilçedeki tüm şube ve ATM'lerin parçalandığını sadece Bank Asya'nın sağlam kalmasına dikkat çekti.

"İşte kaos ittifakı" manşetiyle okurların karşısına çıkan gazete, eylemlerin İstanbul'daki merkez üssü olan Esenyurt'un AK Parti'li Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun konuyla ilgili açıklamalarına yer verdi. İşte Kadıoğlu'nun sözleri:

- Büyük provokasyon var. Kimse bunu düşünmüyor. Bazı kişiler başıboş gezen tinerci, balici, işsiz gençlere sopa ve para dağıtıyor. Bunların gelecek kaygıları yok, istediğiniz gibi yönlendirebilirsiniz.

- Esenyurt’taki görüntüler bununla sınırlı değil. Bazı siyasi parti yöneticileri de bu işin arkasında. Bizzat bunları tespit eden arkadaşlarımız var. Onlar da bu gençleri kullandılar.

kaos.jpg
Gazete ayrıca Hatip Dicle'nin çözüm süreciyle ilgili cemaati suçlayan açıklamalarını sayfasına taşıdı. 

TESADÜF MÜ?

- Olaylara katılanlar hangi bankaya, dükkana saldırılacağını önceden biliyordu. Bütün bankalara saldırıldı ama Bank Asya es geçildi. Bu tesadüf değil mi? Bu kişilere nerelere saldırılacağı önceden tembih edilmiş.

- Esenyurt seçildi çünkü BDP’nin İstanbul’daki en büyük tabanı burada. Küçücük bir olayda buradaki kitleyi rahatça ayaklandırabilirlerdi. Diğer örgütlerin hücre evleri de harekete geçirildi.

BİR DAHA OLURSA LİNÇ EDERİZ

-Her akşam sokaklarda geziyorum. Vatandaşları sükûnete çağırıyorum. Ancak herkes kızgın. En ufak bir olayda göstericileri linç edeceklerini söylüyorlar.