BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.247,76
HABER /  MEDYA

Akşam gazetesinde 11 kişi işten çıkarıldı

TMSF'nin Ethem Sancak'a sattığı Akşam gazetesinde ikinci işten çıkartma dalgası başladı. Muhalefet partilerini takip eden muhabirler işten çıkartıldı.

Abone ol



TMSF'nin Ethem Sancak'a sattığı Akşam gazetesinde ikinci işten çıkartma dalgası başladı.

Mayıs ayı sonunda Akşam gazetesinde çalışan 30 kadar muhabir ve gazete personeli işten çıkartılmıştı.

Bugün mesai bitişinde ise Akşam gazetesi Ankara Büro'sunda 11 kişinin işine son verildiği muhasebe tarafından bildirildi.

İŞTE İŞSİZ KALAN İSİMLER

Gazetenin işten çıkardığı isimler arasında CHP muhabiri Abdulrezzak Oral ile MHP muhabiri Volkan Yanardağ Ankara sayfasını hazırlayan Serdal Günay,  Erhan Seven, Göksel Çağlav, Çınar Coşkunserçe, Muhammed Kutlu, Erdal Şimşek, spor servisinden Murat Tarhan ve 4 yıldır kadrosuz olarak gazetede çalışan fotomuhabir Emre Şenoğlu'da var.

İşten çıkarılan bir diğer isim de Ankara büro'nun Sekreteri Fatma Durmaz oldu.

YÖNETİM "İŞTEN ÇIKARTMA OLMAYACAK" DEMİŞTİ AMA...

İşten çıkartılan gazete çalışanları "Haziran'da çıkartmalar yapıldığında, 'bundan sonra kimse çıkartılmayacak, Ocak ayında da maaşlara zam yapılacak, herkes rahat rahat çalışsın' denilmişti" diyerek şaşkınlıklarını dile getirdiler. 

İşten çıkartılanlar "Medya Grup Başkanı da, Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni de, İstanbul'daki önemli isimler de Erdoğan'ın yemin töreni için Ankara'daydı, kaç gündür gazetede, TBMM'de, Ankara kulislerinde karşılaştık, bir aradaydık, selamlaştık, hiç biri böyle bir şey olacağını söylemedi" yorumunu da yaptılar.

MUHALEFETİ TAKİP EDENLERİN İŞİNE SON

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında muhalefet partilerini takip eden muhabirlerin işten çıkartılması, hem gazete çalışanlarını hem de medya kulislerini şaşırtırken, işten çıkartılacağı söylenen isimlerin 30 Eylül'e kadar ücretli izne çıkartılacağı, böylece maaşlarını aldıktan sonra tazminatlarının verileceği sanılıyor.