BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,91
ALTIN 2.436,90
HABER /  MAGAZİN

Akrep Nalan karar verdi! İşte evini bağışladığı o vakıf

Sanatçı Akrep Nalan, yaşadığı evini ölümünden sonra devredilmek üzere Nesin Vakfı'na bağışladığını açıkladı. Çatalca'da bulunan Nesin Vakfı Aziz Nesin tarafından kuruldu ve maddi imkanı olmayan çocukları eğitiyor.

Abone ol

Akrep Nalan’ olarak tanınan sanatçı Füsun Nalan Açın, yaşadığı evini yazar Aziz Nesin tarafından kurulan Nesin Vakfı’na bağışladı.

Akrep Nalan, çocuğu olmadığı için uzun zamandır evini nereye bağışlayacağını düşündüğünü belirterek vasiyetini şu sözlerle açıkladı:

-“Dünyada yaşadığın sürece mal mülk ediniyorsun benim çocuğum olmadığı için uzun zamandır nereye bağışlasam diye düşünüyordum, bir takım araştırmalar yaptım, bu konuda en iyi çalışan vakfın Nesin Vakfı olduğuna karar verdim”.

Nesin Vakfı: Nesin Vakfı 1973 yılında Aziz Nesin tarafından kurulmuştur. Çatalca'da bulunan Nesin Vakfı'nda eğitim olanağından mahrum kalan ekonomik durumu kötü ailelerin çocukları okutuluyor. Nesin Vakfı'nda şu anda 42 çocuk ve genç barınmakta ve okumaktadır.

Nesin Vakfı'na genellikle ilkokul çağına girmemiş ya da yeni girmiş çocuklar kabul ediliyor. Kardeşleri ayırmamak amacıyla ya da çok zor koşullardaki çocuklar için bu genel kuralın bozulduğu olmuştur. Çocuklar Nesin Vakfı'na ailelerinin noterden tasdikli muvaffaknamesiyle alınıyor. Çocuklar toplumda kendi başlarına ayakta durabilecek eğitim, beceri ve olgunluk düzeyine eriştikten sonra Nesin Vakfı'ndan kendi istekleriyle ayrılıyorlar.

Akrep Nalan kimdir? : 26 Nisan 1954’de Ankara Yenimahalle’de doğan Akrep Nalan'ın gerçek ismi Füsun Nalan Açın’dır. Genç kızlık döneminde fabrikalarda muhasebeci olarak çalışan Akrep Nalan, 1991 yılında “Dağ Çiçeği” isimli ilk albümünü çıkardı. Daha sonra 1996 yılında “Zil Zurna Sevdalar” isimli ikinci albümünü piyasaya çıkardı. İki sinema filminde ve dört de televizyon dizisinde aktrislik denemesi oldu.

1988 yılında kazara evde köpeği ‘Bahtiyar’ın üzerine basarak ölmesine sebep olması ile günlerce konuşuldu.1987’den beri de Bodrum'da yaşayan Akrep Nalan şimdiye kadar hiç evlenmedi.