BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,92
ALTIN 2.436,28

Akrep burcunda dolunaya dikkat!..

11 Mayıs'ta saat 00:43’de 20° Akrep burcunda dolunay meydana gelecek.

11 Mayıs'ta saat 00:43’de 20° Akrep burcunda dolunay meydana gelecek.

Akrep sabit nitelik ve su elementinden bir burç olarak yoğun, derin ve saplantılı duygular, okült kavramlar, psikanaliz, beden, ölüm, ölüm ötesi, cinsellik, dönüşüm, hisseli paralar, gizli kavramlar, yer altı kaynakları, madenler, krizler, kriminal konular ile bağlantılıdır.

Dolunaylar da ruhsal hassasiyetin arttığı bir dönemdir. Dolayısıyla bu dolunay duygularımızın daha çok zararlı yönlerini ortaya çıkarabilir. Tutku, hırs, saplantı, baskı, kuşku, kin, kuruntu, kıskançlık Akrep burcunun en belirgin özellikleridir. Dolunay ve yakınlarında bu duygularla daha fazla baş etmeye çalışabiliriz.

Akrep burcu dolunayı yaşamımızda gizli konuları aydınlatabilir ve önemli farkındalıklar kazandırabilir. Yeniayda başlamış bazı iş ve girişimlerimiz daha görünür hale gelebilir. Kararsız kaldığımız konular netleşebilir. Başkalarıyla paylaştığımız kaynaklar, hisseli paralar, finans, cinsellik, okült konular, bedensel ve ruhsal arınma bu dolunay haftasında gündemimizde olabilir.

Dolunayda yoğun, karışık ve zararlı duygularımızı sakinleştirmek için manevi ve ruhsal çalışmalar yapabiliriz. Sezgilerimiz çok güçlü olacağı için bizim için neyin gerekli neyin gereksiz olduğunu hissedebiliriz. Bunun için ruhumuzu ve zihnimizi sakinleştirmemiz gerekecektir. Hayatımızdan çıkarmak istediğimiz kavramlarda daha kararlı bir şekilde hareket edebiliriz. Güçlü dönüşüm enerjileri taşıyan bu dolunay bağımlılıklar ve zararlı alışkanlıklardan kurtulmak için de değerlendirilebilir.

Dolunay an haritasında Oğlak burcu yükselirken Güneş ve Ay horoskopun 4-10. ev akslarında yerleşiyor. Üstler, otorite pozisyonları, yöneticiler, liderler, devlet, hükümet, aile büyükleri ve ebeveynler, kariyer- aile ilişkileri, sorumluluklar, görevler, statü, ün gibi temalar öne çıkıyor.  

Bu dolunayda çok güçlü açılar var. Güneş Plüton arasında güç ve güven veren toprak üçgeni, Mars Jüpiter arasında zeka ve iletişimi hızlandıran hava üçgeni, Satürn ve Uranüs Merkür arasında motivasyon ve irade veren ateş üçgeni kuşkusuz bireysel veya toplumsal alanlarda günlük yaşamımızın temposunu da arttırıp belki de son zamanlarda durağanlaşan ve tıkanan işlerimizi hızlandıracaktır. İyi değerlendirildiğinde bu dolunay muhteşem durumlar, başarılar ortaya çıkarabilir.

Dikkat edilmesi gereken açı Mars ve Neptün arasında oluşan kare görünüm. Bu durum alerji ve psikosomatik kökenli rahatsızlıkları tetikleyebilir. Solunum yolları, bağışıklık sistemi, cilt problemlerine dikkat etmek gerekiyor. Mevsim itibariyle de kronik sorunlar daha rahatsız edici hale gelebilir. Su, sıvılar, kimyasallar, ilaç, alkol vb. konularda zararlarla karşılaşabiliriz. Zehirlenmelere karşı gerekli önlemleri almalıyız. Bazı bölgelerde oluşabilecek aşırı yağışlar ya da denizde oluşabilecek kazalar da sudan gelebilecek zararları işaret edebilir.  

Finansal alanlarda, spekülatif konulara, çalışmadan çok para kazanma amacıyla girilen risklere de dikkat etmeliyiz. Bunlar aldanma ve kayıp getirebilir. Mars ikizlerde yalan, dolan, hırsızlık gibi konularda çok beceriklidir. Ancak başta da söylediğim gibi bu dolunayın olumlu enerjileri çok daha fazla ve bir çok zorlukta yardımcı da olabilir. Özellikle uzun vadeli hedeflerimiz, emek harcadığımız konular, iş, kariyer projeleri, eğitim gibi konularda başarı elde edebiliriz. Güçlü kişilerin takdirini ve desteğini almak, önemli kişilerle bağlantı kurmak mümkün. Merkür, Uranüs, Satürn, Verteks, Ay düğümleri arasındaki muhteşem üçgen sürpriz şansları, kadersel değişimleri işaret ediyor. Bu yaşamımıza giren bir kişi, aklımıza gelen müthiş bir fikir, tıkanan işleri çözen büyük bir yardım olabilir.

İki karma gezegeni Satürn ve Jüpiter arasında da çok özel 72° bir açı oluşmuş durumda. Bu dönemdeki seçimlerimiz ve karşılaştığımız durumlar yaşam amaçlarımızla bağlantılı olabilir. Karmik ödüllerle karşılaşabiliriz. Önemli farkındalıklar kazanabiliriz. Toplumsal alanlarda da gerek siyasi, gerekse bilimsel alanlarda güçlü değişimler, dönüşümler yaşanabilir.

Dolunay Zubeneschamali sabit yıldızı ile birleşiyor. Bu yıldız iyi değerlendirildiğinde büyük şans, hırs, kararlılık, başarı, ün, şeref, zenginlikler ve kalıcı mutluluk verebilen bir yıldızdır.

Hades ve Minerva dolunaya enerjisini katıyor. En derinlerdeki sorunları, geçmişin tüm kötü enerjilerini kökten dönüştürmek, olumsuz, zararlı alışkanlıklardan kurtulmak için çözümler bulabiliriz. Kişisel düzeyde otorite figürleri özellikle babayla ilişkilerin bilinçaltı ve kişilik üzerindeki etkilerini farkedebilir, bunları dönüştürebiliriz. Akrep dolunayında kuşkusuz tüm fiziksel arınma, detoks, ruhsal terapi, psikanaliz, şifa çalışmaları çok faydalı olabilir.

Bu dolunay 25 Nisan’da Boğa burcunda doğan yeniayın dolunayı. Ülkemizin Güneş’i ile temas eden yeniayın ardından dolunay da natal Jüpiter ve Venüs ile birleşiyor. 

Siyasi alanda da derin dönüşümler sözkonusu. Tüm kamu kuruluşları, askeriye, ordu, güvenlik güçleri, siyaset içerisindeki gizli örgütler, düşmanlar, yabancı yapılanmalar farkedilip, temizlenme ve arınma sürecindeyiz. Bu dolunayda da hızlı gelişmeler olabilir. Politikacıların toplumla iyi ilişkiler kurabilmesi için geçmiş hatalarını ve eksiklerini de farkedip dönüştürmesi yeni stratejiler belirlemesi gerekebilir. Hükümet, muhalefet partileri, meclis içerisinde de ilginç değişimlerle karşılaşabiliriz.

Sahip olduğumuz doğal zenginlikler, toprak, tarım, yeraltı kaynakları, madenler, enerji, bilim ve teknoloji gibi konularda uygulanan bazı stratileri değiştirmek, yeni fırsatları farketmek, uzun vadeli güçlü yatırımlar ve dış ülkelerle kurulacak bağlantılar, anlaşmalar gündeme gelebilir.

 Dolunayın genel etkilerini öz burcunuzla birlikte yükselen burcunuza göre takip etmelisiniz…

 KOÇ (21 Mart - 20 Nisan)

Dolunay, hisseli paralar, kredi, prim, miras, sigorta vb. konularda hızlı gelişmelere imkan verebilir. Bu dönemde işiniz ve kariyeriniz için gerekli finansal kaynağı bulmanız mümkün olabilir. Enerji ve libidonuz oldukça yüksek. Aşk, cinsellik ve çocuklarla ilgili beklentileriniz artabilir.

 BOĞA (21 Nisan - 21 Mayıs)

Dolunay, ilişkileriniz, ortaklıklarınız, sosyal hayattaki kimliğinizle ilgili bazı gelişmeleri hızlandırabilir ve ilişkilerinizle ilgili önemli kararlar alabilirsiniz. Yurtdışı bağlantılı işler, seyahatler, iletişim, bilişim, medya ve eğitim ile ilgili önemli fırsatlar karşınıza çıkabilir.

İKİZLER (22 Mayıs – 21 Haziran) 

Dolunay ile birlikte günlük yaşamınızda, çalışma koşullarınızda, sağlığınızda bazı hızlı gelişmeler olabilir. İş hayatınızda bazı dönüşümler, rutin alışkanlıklarınızda değişimler meydana gelebilir. Zararlı alışkanlıkları bırakabilir, diyete başlayabilirsiniz.

YENGEÇ ( 22 Haziran-22 Temmuz)

Dolunayda aşk, flörtler, eğlence, organizasyon ve çocuklarla ilgili konular gündemde olabilir. Sanat ve yaratıcılık gerektiren konularda yeteneklerinizi kullanabilirsiniz, hayal gücü ve yaratıcılığınız çok yükseldiği için kendinizi iyi ifade edebilirsiniz. 

ASLAN (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Dolunay, eviniz, aileniz ve ebeveynleriniz ile ilgili konuları hareketlendirebilir. Ev içi tadilat, taşınma, kiralama, emlak alım, satımı gibi konular netleşebilir ve sonuca ulaşabilir. İş ve kariyerinizle ilgili konularda güçlü yardımlar alabilirsiniz.

BAŞAK (24 Ağustos - 22 Eylül)

Dolunay ile birlikte yakınlarınız, kardeşlerinizle ilişkiler,  iletişim, bilişim, eğitim ve ticari faaliyetleriniz yoğunlaşabilir. İletişim araçları, telefon, bilgisayar, otomobil alım, satımı gündeme gelebilir. Daha önceden başlamış olan veya plandığınız bir eğitimi tamamlayabilir, seyahate çıkabilirsiniz.

TERAZİ (23 Eylül - 23 Ekim)

Dolunay ile birlikte  maddi durumunuz ve gelirlerinizi etkileyecek gelişmeler olabilir. Yeteneklerinizi değerlendirebileceğiniz kazanç imkanları karşınıza çıkabilir. Emlak ve toprak ile ilgili yatırımlar gündeme gelebilir, veya ailenizden maddi destek alabilirsiniz.

AKREP (24 Ekim - 22 Kasım )

Dolunay ile birlikte yaşamınız ve kendinizle ilgili önemli değişimler sözkonusu olabilir. İş ve kariyerde önemli adımlar, ilişkilerle ilgili kararlar hayatınızın yönünü etkileyebilir. İşbirlikleri, eğitim, seyahatler alanında arzularınıza kavuşabilirsiniz. 

YAY (23 Kasım-21Aralık)

Dolunay yaşamınızdaki gizli konulara ışık tutabilir, farkındalığınız artabilir. Hayalgücünüz ve manevi duygularınız çok yoğunlaşabilir. Terapi, arınma, şifa ve ruhsal çalışmalar yapmak, zararlı alışkanlıkları ve bağımlılıkları sonlandırmak için uygun bir dönemdesiniz.

OĞLAK (21 Aralık–20 Ocak)

Dolunay sizi gelecek hedeflerinize ve hayallerinize ulaştıracak önemli destekler verebilir. Sosyal yaşamınız canlanabilir ve birçok grup ve organizasyon içerisinde yer alabilirsiniz. Aşk, flörtler, çocuklar ve yaratıcılık gerektiren faaliyetlerle ilgili şanslı bir dönemdesiniz.

KOVA (21 Ocak – 18 Şubat)

Dolunay Kariyer yaşamınızda bazı değişim ve dönüşümleri hızlandırabilir.  Hayatınızdaki otorite kavramları, üstleriniz, aile büyükleri ile ilgili gelişmeler sizi meşgul edebilir. Duygusal olarak kendinizi hassas ve kırılgan hissetmeniz mümkün, sezgileriniz yol gösterici olabilir.

BALIK (19 Şubat – 20 Mart)

Dolunay, yüksek öğrenim, yurtdışı, seyahatler ve hukuksal konularda önemli haberler getirebilir. Daha önceden başlamış bazı projelerinizi sonuçlandırabilir, hedeflerinize ulaşabilirsiniz. Arkadaşlarınız ve sosyal çevrenizden güçlü yardımlar almanız mümkün...

Karma Astrolog ve Regresyon Uzmanı

Demet BALTACI

bilincakademisi@gmail.com