BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,74
ALTIN 2.493,49
HABER /  DÜNYA

Akrabalarına kıyak geçen bakan Yüce Divan’da

Yunanistan’da 24 yıl sonra bir siyasetçi Yüce Divan’da yargılanıyor. 2009-2011 yılları arasında Maliye Bakanı iken üç akrabası lehine ünlü ‘Lagarde Listesi’nde kasten değişiklikler yaptığı iddia edilen Yorgo Papakonstantinu’nun Yüce Divan’da yargılanmasın

Abone ol

‘Resmi evrak değiştirmek’ ve ‘görevini kötüye kulanmak’ suçlamalarıyla yargılanan Papakonstantinu, iddianameyi dinledikten sonra tüm suçlamamaları reddetti.

İki kuzeni ve birinin eşinin HSBC Bankası’ndaki 1.2 milyon Euro’luk hesaplarının ortaya çıkmaması için listeden isimlerini çıkardığı iddia edilen Papakonstantinu, 15 gün sürmesi beklenen davada suçlu bulunursa, 10 yıl ile müebbet arasında hapis ceza alabilir. IMF Başkanı Christine Lagarde, Fransa’da Maliye Bakanı iken 2008 yılında yakalanan HSBC çalışanı Evre Falcani’nin bilgisayarındaki 24 bin müşterinin isimlerini ve yatırdıkları paraları içeren listenin Yunanistan’ı ilgilendiren bölümünü bir bellek aygıtına yükleyip Papakonstantinu’ya göndermişti. İlk listede yeralmayan ve ikinci listede isimleri geçen üç kişi Papakonstantinu’nun akrabaları oldukları tespit edilmişti.