BIST 9.680
DOLAR 32,45
EURO 34,45
ALTIN 2.489,51
HABER /  GÜNCEL

AKP Sivasa yeniden talip

AK Parti Sivas Belediye Başkan adayı ve mevcut Başkan Sami Aydın, 29 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanlığı görevine neden yeniden talip olduklarını ve projelerini anlattı.

Abone ol

AK Parti Sivas Belediye Başkan adayı ve mevcut Başkan Sami Aydın, 29 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanlığı görevine yeniden talip olduklarını ve bu dönem hayata geçirecekleri projelerle 2 bin 100 yılında ki Sivas’ın temellerini atacaklarını söyledi. Belediye Başkanı Sami Aydın, 2009–2014 yılları arasında uygulayacağı yeni projelerin tanıtımını Büyük Otelde gerçekleştirdiği Proje Tanıtım toplantısında yaptı. Toplantı, yaklaşık 5 yıllık süreçte belediye tarafından hayata geçirilen projelerin sinevizyon sunumu ile başladı.

Sinevizyon gösterisinin ardından kürsüye gelen Başkan Aydın, 2004 yılında belediye başkanlığı görevine geldiklerinde belediyeyi çok kötü bir şekilde devraldıklarını belirterek,”2004 yılında çok ciddi bir borç yükü altında göreve başladık.

Özbelsan borçlarından dolayı ihalelere giremiyordu. Makam aracım bile hacizliydi. Göreve geldiğimizde ilk ay belediye çalışanlarının maaşını eşimizden dostumuzdan borç alarak ödedik. Bugün 2004’de ki durumda değiliz. 40 trilyon borç devraldık bu borç şimdi 18 trilyona düştü. 42 trilyon olarak devraldığımız belediye bütçesini 132 trilyona çıkardık. Belediyeyi kendi kaynakları ile yatırım yapacak hale getirdik. O zamanla şimdiyi kıyasladığınız zaman yönetimin ne kadar önemli olduğunu görmemek mümkün değil”dedi.

Başlattıkları çok büyük projeler olduğunu kaydeden Başkan Aydın, “Bunlar kısa zamanda bitecek projeler değil. Bu kapsamda Sivas’a değil Türkiye’ye örnek olan AK-SU projesinin bu dönem 3. etabını yapmaya başlayacağız. 2 etabını tamamladığımız Paşabahçe’de bu dönem 3. etap çalışmasını başlatıp Paşabahçe yolunu duble yol haline getireceğiz” dedi.

2009’dan sonra Sivas adı altında yeni projelerini de anlatan Başkan Aydın, “Sizlerinde desteğiyle, tüm gayretimiz atalarımızdan aldığımız bu paha biçilmez mirası, çocuklarımıza daha iyi şartlarda teslim etmek ve onların daha yaşanır bir şehre sahip olmalarını sağlamak. Bugün için hem bugünün hem de 2009 sonrasının Sivas’ı için çok çalışıyoruz ve çalışmaya üretmeye devam edeceğiz. Bu kapsamda önümüzde ki dönem yine çok büyük projeleri hayata geçirmek istiyoruz’ dedi.

2009’DAN SONRA SİVAS PROJELERİ
Modern bir Sivas için İmar planlarını yenileyecekleri kaydeden Başkan Aydın, “1984 yılında askıya çıkan imar planı, zaman içinde yapılan tadilatlarla asıl kimliğini kaybetmiş. Bu nedenle önümüzde ki 100 yıla hitap edecek imar planlarını yaparak Sivas’ın imar sorununu çözeceğiz. Ulaşımda dev adımlar atacağız.

Mevlana Kavşağı-Menderes Caddesi bağlantı tünelini yaparak şehrimizin doğu-batı irtibatını sağlayacağız. Güney Bulvarı yapımı ile Karayolları Kavşağını yeni Karşıyaka Köprüsü’ne bağlayacağız. Böylece bu bölgeye en kısa zamanda ulaşımı sağlamış olacağız.

Kuzey Çevre Yolu Projesi ile şehrin bu bölgesinde yeni yerleşim alanları üreterek, bu bölgede bulunan yaklaşık 15 mahallenin hızla gelişimini sağlayacağız. Katlı otoparklar yaparak araç park sorununu çözmede dev adımlar atacağız.

Toplu Taşımada ikinci dev adımı atarak Metrobüs ile toplu taşım arterleri oluşturacağız. Bu arter üzerinde ring yapacak metrobüsleri hizmete sokacağız. Toplu Konut projesiyle Sivas’a yeni sıcak yuvalar kazandıracağız. Geliri olmayan insanlarımızı, başını sokacak bir yuvaya kavuşturacağız. Ayrıca bazı bölgelerimizde üst gelir grubuna hitap edecek bölgeler oluşturup buralarda yüksek kalitede binalar yapılmasına imkan sağlayacağız.
Daha modern bir Sivas için Kentsel Dönüşüm projelerini hayata geçireceğiz. Bu kapsamda ilk olarak Eski sanayi Bölgesi, Buğday Pazarı, açık sebze hali gibi bölgelerde kentsel dönüşüm uygulayacağız.

Kızılırmak’a hak ettiği değeri vereceğiz. Kızılırmak Çevre Düzenleme Projesi ile Kızılırmak’ı Sivas’ın boğazı yapacağız. Yeşil alan miktarını üst seviyelere çekmek için Kent ve Bölge Parkları yapmaya devam edeceğiz. Bu dönem 10 bölgeye 10 büyük park yapacağız. Kale ve çevresini Kentsel Düzenleme Projesi ile hem Sivas’a hemse ülke turizmine açacağız.Sivas’ı tarihi ile buluşturmak için Kent Müzesi Projesini hayata geçireceğiz. Kültür ve Turizm Festivali projesiyle şehrimizin sahip olduğu kültür ve tarih zenginliğini dünyanın hizmetine sunacağız.

Hanımlar Kültür Merkezi sayısını artırarak en az 5 ayrı bölgeye daha bu merkezlerden açmak istiyoruz.Yine her bölgeye birer tane Gençlik Kültür Merkezi oluşturacağız.

Spor ve Sosyal Kompleks Projesiyle şehrimizde spor aktiviteleri yapılabilecek bir alanı Sivas’a kazandıracağız. Yaşlılarımız için Şefkat Konağı projesini hayata geçireceğiz.

Mevcut belediye hizmet binası ihtiyaca cevap vermekte yetersiz kaldığı için yeni belediye hizmet binasını yeni bir bölgeye yaparak kent merkezini yoğunluktan kurtaracağız.

Bu dönem yeni şehirler arası otobüs terminalini yapacağız. İhtiyaca cevap vermekte yetersiz kalan mevcut sebze halini başka bir bölgeye taşıyarak yeni ve modern bir sebze halini Sivaslıların hizmetine sunacağız.
Ayrıca bizim büyük önem verdiğimiz alt yapı çalışmalarına devam edip asbest boruların değişimini de sürdüreceğiz’ diye konuştu.