BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,05
ALTIN 2.307,45
HABER /  POLİTİKA

AKP meydanı bölücülere bıraktı

Bahçeli bu hafta yerel seçimi konu aldı. Hükümetin seçim yaklaştıkça oy kaygısına girdiğini dile getirdi. MHP'nin de seçimler için hazır olduğunu açıkladı.

Abone ol

İNTERNETHABER

Partisinin Meclis Grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, "Hükümet oy kaygısıyla bazı bölgelerde alanı bölücülere terketti." dedi ve bölücülük propagandalarına dikkat çekti.

Bahçeli'nin bu haftaki gündeminde yerel seçimler vardı. Yerel seçimde MHP'nin nasıl bir yol izleyeceğini dile getiren Bahçeli, 29 Mart için 'Hazırız' mesajı verdi.

İşte Bahçeli'nin açıklamalarından satırbaşları;

AKP'nini bölücülük algısında yalnızca terör eylemleriyle şehit haberleri yer aldığı için son zamanlarda artan bölücü tahrikler sessizce seyredilmektedir. Bölücü başının ele geçmesinin sözde yıldönümünde yine sahneye çıkanlar, pek çok yerde gösteri yapıp güvenlik güçleriyle çatışmıştır.

AK PARTİ ALANI BÖLÜCÜLERE BIRAKTI

AK Parti Türkiye'nin bazı bölgelerinde alanı bölücülere bırakmıştır. Hükümetin Barzani ile kucaklaşma projesinin giderek Türkiye'den destek ve zemin bulacağı ortadadır.

Bir ay için Kürt konferansı adı altında bir konferans düzenlenecek. Erbil'de düzenlenecek kongrede bölücülük propagandaları yapılacak. Aşiret reisi Barzani ile ortak dil keşfedenler var. Tam bir aydın başıbozukluğu olarak tarihe geçecek.

Bir gün bile kendisi olmayanların ve ne olduklarını bir türlü ilan edemeyenlerin her bir araya geldiklerinde, 'hepimiz' diye başlayarak toptancı bir anlayış göstermeleri tarihe geçecektir.

MHP SEÇİM İÇİN HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Yerel seçimlerin yapılacağı tarihe 40 gün kalmıştır. Siyasi partilerin aday listelerini vermeleriyle seçim kampanyaları hız kazanacaktır. TBMM'nin çalışmalarına ara vermesi söz konusudur.

MHP bu seçime bütün seçim bölgeselerinde katılacak olup biribirinden değerli adaylarını belirleyip hazırlıklarını tamamlamıştır. Ülkemizin ağır sorunlar yaşadığı bir döneme rastlayan bu seçim önem kazanmıştır.

Yoksulluk ve yolsuzluğun giderek büyüdüğü, Türkiye'nin itibar kaybettiği, bölücülüğün sokalara taştığı, toplumun giderek baskı altına alındığı, yandaşlarının yolsuzluklarının birer birer ortaya çıkmaya başladığı bu kaos ortamı seçimin önemini daha da artırmıştır.

Hükümetin kirli ilişkiler ağı çözülüyor... Haberin devamında...

[PAGE]

HÜKÜMETİN KİRLİ İLİŞKİLER AĞI ÇÖZÜLÜYOR

Hükümet aciz ve teslimiyetçi, temel değerleri yıpranmış, hukuk yaralanmış, toplum kaygılı, milletimiz yoksuldur.

Fakir fukara edebiyatı yaparak Allah'tan korkan ve kuldan utanan bir iktidar vaadederek iş başına gelen hükümetin kirli ilişkiler ağı birer birer çözülmeye başlamıştır.

Yılların birikmiş sorunları ortaya çıkmaktadır. Bu seçimler AKP iktidarın milletimizie reva gördüğü zilleti sorgulayacağı bir imtihan olarak yorumlanmalıdır. Milletin alın terlerini ve tertemiz hislerini sömürenlerin, yaşıtılan ağır yoksulluğu örtmek için göz boyayanların, Türkiye'nin kardeşliğine dil uzatanların gerçek kimlikleri topluma anlatılmalıdır. Bunlar yapılırsa miletimizin önündeki perdeler kalkacaktır. AKP iktidarı gerçekler karşısında sorgulanacaktır.

CHP VE AKP DİN İSTİSMARINDA YARIŞIYOR

Hem CHP'yi hem de AKP'yi eleştiren Bahçeli, "Hükümet ve muhalefet din istismarında yarışıyor. Biz bunlara karşı farkımızı halka yüz yüze anlatmaktan başka çaremiz yoktur. Milletimizin teveccühü için sorunlara Ankara'dan bakan dürüst hakkaniyetli çoğulcu demokratik çözüm arayışları yapan bir parti olarak ilkeli duruşumuz hazır kadrolarımızla bu sorunun üstesinden geleceğiz. Aziz milletimize sandık başına gitmelerini, hiç bir telkin ve baskıya maruz kalmadan demokratik haklarını kullanmalarını istiyorum." dedi.

MHP'yi Meclis'e sokmamak için çok çaba gösterdiler... Haberin devamında...

[PAGE]

MHP'Yİ MECLİS'E SOKMAMAK İÇİN ÇABA GÖSTERDİLER

"MHP milli ve manevi değerlere nasıl baktığı bellidir." diyen Bahçeli, "Seçmen hassasiyetleri ile nasıl oynandığını daha önce de gördük. Tahterevallinin bir tarafında AKP, diğer tarafına CHP oturuyor. MHP'yi Meclis'e sokmamak için çok çaba gösterdiler. Milliyetçi hareketi bu denklemin dışında tutmaya kimsenin gücü yetmez. Yapay gerilimlerle seçmeni etkilemeye çalışmak doğru bir yaklaşım değil. " dedi.

MHP HERKESLE KUCAKLAŞACAK

Yokluk yoksulluk ve istismardan bir kurtuluş yolu arayan herkesin vereceği destekle, partimizin 40 yıllık siyasal birikimi bunu sağlayacak güçtedir. MHP'nin kadroları ülke için kalkınma mücadelesini sonsuza kadar sürdürecektir. Bu nedenle oturmayacağız, beklemeyeceğiz, dinlenmeyeceğiz, herkesle kucaklaşacağız ve aramızdaki sanal engelleri kaldıracağız.

Demokrasilerde her siyasi düşüncenin, az ya da çok toplumsal bir kaşılığı vardır ve olmalıdır. Her siyasal hareket üzerinde şekillendiği aynı sorunlara bakmasına rağmen farklılıklarla biribirinden ayrılırlar.

Bu ayrılıklar siyaset geleneğinin doğasında vardır. Bu farklılık demokratik bir sonuçtur. Her seçimin demokratik bir görev ve hatta vatandaşlık görevi olması da bu yüzdendir. Her oy şahsi bir yönelişin tecellisidir. Oy, yalnızca kişinin hukuki yetki belgesi değil her bir seçmenin fikri ve siyasi namusunun belgesi demektir.

MİLLETİMİZ SİYASİ TÜCCARLARA DERSİNİ VERECEK

İnancımız odur ki milletimiz kimseyle işbirliği içinde olmayan MHP'ye destek verecektir. Oyuna ipotek koymaya çalışan siyasi tüccarlara dersini verecektir.

Kendi dışındaki her gelişmeye ve olaya taktik siyasi maayetiyle bakan Başbakan, vatandaşımızın temel sorunlarını ciddiye almamakta ve bunu siyasi araç olarak kullanmaktadır. Bugün siyasetimizde medeni bir zarafet kalmamış, ortaya tam olarak bir siyaset trajedisi çıkmıştır. Vatandaşımızın geçim sorunlarının çözümü için uğraşması gereken iktidar partisi, milletimizin beklentilerini başka istikamete yönlendirmeye çalışmaktadır.

AKP'nin iddia ettiğinin aksiye Türkiye iç ve dış borcun ağırlığı altında ezilmektedir.