BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,25
HABER /  GÜNCEL  /  HAVA DURUMU

AKOM’dan kafa karıştıran İstanbul uyarısı! Dolu yağacak mı?

İSTANBUL'da hava durumuyla ilgili AKOM'dan kafaları karıştıran açıklama geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi AKOM'dan İstanbul'da hava durumuyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. AKOM'dan yapılan açıklamada, "Meteorolojik tahminlere göre dolu yağışı beklenmiyor" ifadeleri kullanıldı.

Abone ol

AKOM'dan İstanbul'da hava durumuyla ilgili yeni bir açıklama geldi. AKOM'un Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Meteoroloji Radarları verilerine göre İstanbul geneli yaklaşık 30 dakika içinde yoğun yağışın etkisi altına girecek. Meteorolojik Tahminlere göre dolu yağışı gözükmüyor" ifadeleri kullanıldı.

AKOM'UN sitesinde ise, İstanbul’da etkili olabileceği belirtilen ‘dolu yağışı’ uyarısı sonrası kent genelinde, kapalı otopark bulamayan vatandaşlar ‘battaniyeli, halılı’ önlem almıştı. Sigorta şirketleri de otomobil sürücülerine kısa mesaj göndererek ‘ceviz büyüklüğünde dolu yağışının beklendiğini’ belirtmiş ve tedbirlerin alınmasını istemişti.

VALİLİK SAAT VEREREK UYARDI

Valiliğin, Twitter adresinden yapılan uyarıda, sağanak ve gök gürültülü yağışların bugün öğleden sonra ve yarın İstanbul'da etkili olacağı duyuruldu.

Açıklama şöyle; "Meteorolojik tahminlere göre sağanak ve gök gürültülü yağışların bugün öğleden sonra ve yarın ilimizi etkisi altına alması beklenmektedir. Konuyla ilgili ve görevli kurumlarımız müteyakkız olup vatandaşlarımızın da can ve mal güvenlikleri bakımından tedbirli olmaları önem arz etmektedir."