BIST 8.924
DOLAR 32,31
EURO 35,07
ALTIN 2.279,36
HABER /  GÜNCEL

AKOM'dan ikinci uyarı! Yağışlar tekrar geliyor!

Dün İstanbul'u etkisi altına alan şiddetli yağışlar bugün de yurdu terk etmiyor. AKOM'dan gelen bilgilere göre, yağışlar öğleden sonra 14:00-18:00 saatleri arasında daha da etkili olacak.

Abone ol

Dün öğlen saatlerinde başlayan ve akşama doğru etkisini giderek artttıran yağışlar İstanbul'u gündüz vakti karanlığa boğdu. Peki İstanbullunun alışık olmadığı bu şiddetli yağışlar daha ne kadar sürecek? Uzmanlar bu konuda neler diyor.

AKOM'DAN SON DAKİKA UYARISI GELDİ

AKOM: Yağışlı havanın öğleden sonra 14:00-18:00 saatleri arasında Sarıyer, Beykoz, Sultangazi, Eyüp, Şişli ve Gaziosmanpaşa ilçelerimiz başta olmak üzere il genelinde gök gürültülü sağanak şeklinde etkili olması bekleniyor.

İstanbul'da beklenen yağışla ilgili Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) uyarıda bulundu. Yapılan uyarıda, "Sabah saatlerinden itibaren İstanbul' un kuzeybatı (Terkos, Çatalca) kesimlerinde etkili olan yağışlı havanın öğleden sonra 14:00-18:00 saatleri arasında

- Sarıyer,

- Beykoz,

- Sultangazi,

- Eyüp,

- Şişli

Gaziosmanpaşa ilçelerimiz başta olmak üzere il genelinde gök gürültülü sağanak şeklinde etkili olması bekleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, İSKİ, Park Bahçeler, Atık Yönetimi Müdürlü ekipleri 3.150 personel, 1.221 araç görev muhtemel su baskınlarına karşı hazır bekletiliyor" denildi.

İstanbul'da hortum dehşetinin üzerinden yalnızca 6 gün geçtikten sonra dün yaşanan şiddetli yağmur ve fırtına, tropikal bölgelerde görülen kasırgaları aratmadı. Uzmanlar, Eylül sonuna kadar benzer iklim olaylarının süreceği görüşünde. Prof. Dr. Yaşar, "Bu iki ayda iklim değişikliği ile en çıplak haliyle yüzleşeceğiz" dedi.

İSTANBUL'DAN EN İLGİNÇ YAĞMUR MANZARALARI İÇİN TIKLAYIN

BU HAVALARIN ARKASI GELECEK

İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgeleri, Ağustos'un ilk haftasında ikinci bir fırtına atlattı. Hortum görülmedi ancak şiddetli yağmur, fırtına, çakan şimşek ile düşen yıldırımlar, uzmanların "bu havaların arkası gelecek" tezini doğrular nitelikte.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK İL İL ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN!

Uzmanlara göre, tropikal iklimlerde gördüğümüz fırtınaların benzerleri iklim değişikliğinin sonucu... Uzmanlar, gaz 1982 ve 1993 arasındaki 5 yanardağın patlamasıyla iklim değişikliğinin belirgin hale geldiğini belirtirken, benzer fırtına ve şiddetli yağmurların önümüzdeki günlerde de devam edeceği görüşünde. Hortumlar ve yağışların şiddetleneceğini söyleyen uzmanlara göre "Ağustos ve Eylül ayında iklim değişikliği ile en çıplak haliyle yüzleşeceğiz."

ÜSKÜDAR'DA YİNE GÖK İLE DENİZ BİRLEŞTİ



İSTANBUL'DA FIRTINA KOPTU

Uzmanların bu öngörüleri ışığında dünkü fırtınanın en şiddetlisi İstanbul'da yaşandı.
Şiddetli yağmur ve fırtına, saat 15.30'dan itibaren Büyükçekmece, Beylikdüzü ve Avcılar'da etkili olmaya başladı. Gökyüzünü kara bulutların kaplamasıyla İstanbul bir anda karanlığa büründü. Saatler 16.00'yı gösterirken, kentin büyük bölümü, adeta geceyi yaşadı. Gök gürültüsü ve şimşekler ardı ardına geldi. Avcılar'da düşen yıldırım, kameraya yansıdı.

TV, İNTERNET VE ELEKTRİK KESİNTİLERİ

Kentin birçok semtinde TV yayını ve internet bağlantıları kesildi. Bazı semtlere trafolardaki arıza nedeniyle bir süre elektrik verilemedi.

KÖPRÜLER SALLANDI

Twitter'da bazı kullanıcılar,hem Boğaziçi hem de Fatih köprülerinin fırtınanın şiddeti sebebiyle sallandığını paylaştı.

ÜSKÜDAR YİNE GÖLE DÖNDÜ

Şiddetli yağışın ardından su kanalları taşınca Üsküdar Meydanı göle döndü. Suyla kaplı meydanda vatandaşlar ve sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. Yağmurdan kaçan vatandaşlar saçakların altına sığındı.

SİLİVRİ'DE FIRTINA AĞAÇLARI İKİYE BÖLDÜ

Silivri'de etkili olan fırtına sahildeki ağaçları ortadan ikiye ayırdı. Çay bahçesinde ikiye ayrılan ağaç, kırıldığı yerinden balta ile kesilerek yol kenarına çekildi.

HAVA TRAFİĞİ ALT ÜST OLDU-İNİŞ VE KALKIŞLAR BİR SÜRE DURDU

İstanbul'da olumsuz hava şartları nedeniyle hava trafiği felç oldu. İstanbul hava sahasında büyük tehlike atlatıldı. Havada iniş için bekleyen bir uçağın pilotunun "Ancak bir tur atacak kadar yakıtım var" demesi dikkat çekti. Yine başka bir uçağın pilotunun kuleye "uçağı kontrol edemiyoruz şu anda" diye anons etti. Uçaklar rüzgarın aniden yön değiştirmesi ve iniş koridorunda yer alan elektrik yüklü bulutlar nedeniyle inemedi. Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Ünitesi'nde radar tanımlaması dahi koyboldu.

Havalimanına inecek uçaklar havada uzun süre tur atmak zorunda kalırken birçok uçak başka meydanlara yönlendirildi. İnişler ve kalkışlar bir süre durdu. Kötü hava şartları nedeniyle THY'nin birçok seferi iptal oldu.

AKOM'DAN ÖNLEMLER

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı AKOM, fırtına öncesi binlerce çalışanı ve araç gereciyle önlem aldı. Riskli bölgelerde itfaiye, AKOM, İSKİ, Atık Müdürlüğü ekipler hazır bekletildi. Yaşanan olumsuzluklara anında müdahale edildi.

BÖLGELERİMİZDE HAVA NASIL OLACAK?

MARMARA: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova ve Bilecik) ve Tekirdağ çevreleri ile Kırklareli'nin doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Az bulutlu zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde bölgenin kuzey kesimleri ile Afyonkarahisar çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Osmaniye, Adana'nın kuzey ve doğu ilçeleri ile Mersin'in iç kesiminin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ankara, Eskişehir, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölgenin batısı ile Kastamonu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Bolu, Düzce ve Karabük çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzeydoğusunun yer yer parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Ardahan çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
Ancak seferlerdeki son durumu öğrenmek için arayan vatandaşlar, çağrı merkezine ulaşamamaktan şikayetçi...

http://www.mgm.gov.tr/FTPDATA/analiz/0612buyuk.PNG

Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçları son oy durumu için tıklayın...