BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,00
ALTIN 2.322,99
HABER /  GÜNCEL

AKM binası yıkılıyor

AKM binasına yıkım kararı çıktı. Komisyonda sert tartışmalar yaşandı.

Abone ol

TBMM Milli Eğitim Komisyonu’nda İstanbul’daki AKM’nin yıkılarak yerine yenisinin yapılmasını öngören kanun tasarısını aynen benimsedi. Komisyonda, AK Parti’li ve CHP’li üyeler arasında sert tartışmalar yaşandı

GÜNAY: YERİNE KOYACAK ŞEY OLMADAN YIKMAM

AKM binası ve içindeki salonların, kötü durumda olduğunu ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Tiyatro salonuna merdiven altından iniliyor. Sifon sesleri ile tiyatro izleniliyor” diye konuştu.

Türkiye’nin kültür, sanat mekanı fakiri olduğunu ifade eden Günay, “AKM’yi, İstanbul’da yerine koyacak bir şey olmadan yıkmam. AKM’nin 2010’a yetişmemesi ihtimalini görürsem, yıkmam” dedi.

CHP’li üyelerin eleştirilerine yönelik olarak da Günay, “Ben hayatım boyunca, şerefimle ayakta durmuş bir insanım. Bir tek kuruşun yanlış kullanıldığı bilgisini getirirseniz, ben bunun karşısına bütün hayatımı koyarak ya çözerim, çözemezsem bırakır giderim” dedi.

KAPİTALİZM İSTANBUL’A SALDIRIYOR
Günay, “İstanbul’da kapitalizmin saldırısı var. Biz ise bir takım yerlerimizi korumaya çalışıyoruz. İstanbul’un talanı, sadece kapitalizmin ürünü değil, ondan önceki dönemdeki bilinçsizliğin de ürünü. AKM ile değil, Telekom, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile uğraşıyorum” dedi.

Komisyonda 22. dönemde kabul edilen “İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti” Hakkında Kanun tasarısı, tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandıktan sonra, maddelerine geçilmeden benimsendi.

Beyoğlu ilçesinde bulunan Atatürk Kültür Merkezi yıkılarak, yerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, diğer belediye ve Hazine arazilerinden oluşacak alanlar katılarak, yeni bir Atatürk Kültür Merkezi binası yapılacak.