BIST 9.574
DOLAR 32,51
EURO 34,84
ALTIN 2.488,11
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Akit yazarından CHP ve Sarıgül iddiaları

Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya AHaber'de yayınlanan Medya Dünyası TV'nin konuğu oldu.

Abone ol

Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya AHaber'de yayınlanan Medya Dünyası TV'nin konuğu oldu. "Yerel seçimlerde Cemaat ile ittifak yapan CHP'de çatlak sesler çıkmaya devam edecek" diyen Karakaya, CHP'nin bölüneceği iddialarına sıcak bakmadığını ancak CHP'nin genel başkanının değişebileceğini ima etti.

BAŞBAKAN ERDOĞAN TEK BAŞINA KAZANDI

"Bu seçimi Başbakan Erdoğan tek başına kazandı, kimse yanılmasın" diyen Karakaya, "paralel yapıya yakınlığı ile tanınan bazı isimler tehdit şantaj unsuru olabilecek açıkları yüzünden, 27 Mart'a kadar kenarda durdu" diye ekledi.  Melih Gökçek'in "17 Aralık sonrası Başbakan'ı yalnız bıraktık" itirafını yorumlayan Karakaya, "artık dere geçildi, onun için itiraflar yapılması normal" dedi.

CHP'DE SES VAR GÖRÜNTÜ YOK

"CHP ve MHP eğer paralel yapı kadar çalışsalardı bugün bu sonuçtan çok daha fazlasını alırlardı" diyen Karakaya, Nur Serter ve Birgül Ayman Güler'in "Cemaat ile bir olduk ve kaybettik" açıklamasını ise yorumlarken şunları söyledi:

"30 Mart öncesinde de CHP bölünücek mi tartışmaları vardı. Gerek Ulusalcılar, gerek Ulusolcular... Merkez sağa açılım, yeni bir adrese yönelme eğilimi vardı. Bunun gereği olarak da Sarıgül'ün, Mansur Yavaş'ın aday gösterilmesi, Hatay'da AK Partili eski başkanın aday gösterilmesi... Bunlar CHP'de açılım gibi görünüyor ama CHP'nin ana misyonuna aykırı bir tavır olarak değerlendirildi. Ki, doğrusu da budur. sizin ideolojik iddialarınız varsa, böyle adımlar yanlış olur. Dolayısıyla CHP'li kurmayların tepkileri haklıdır. Nitekim Cemaat ile ittifak yüzünden Artvin'deki belediye başkanı adayının kaybetmesi bunun örneği. Deriz ya 'ses var görüntü yok'. CHP'liler ve MHP'liler, herhalde gelecek ve gidecek olan oyların hesabını doğru yapmak zorunda."

SARIGÜL KAZANAMAYACAĞINI BİLİYORDU AMA TEK HEDEFİ VARDI

"Bundan sonra başka çatlak sesler de çıkacak" diyen Karakaya sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mustafa Sarıgül'ün mesela İstanbul'a belediye başkanı olmak gibi bir hedefi yoktu. Kaybedeceğini baştan biliyordu. Onun tek hedefi Kılıçdaroğlu'ndan 1 puan daha fazla almak. Böylece CHP'ye genel başkan olmak istiyordu. Bu hesabın yapılması bundan sonraki süreçte hızlanacaktır."