BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.421,05
HABER /  GÜNCEL

Akit tarihinde ilk defa Erdoğan'a kafa tuttu!

Hükümete yakın gazetelerin manşetlerinde Erdoğan'ın Ermeniler için yayınladığı taziye mesajına övgüler dizilirken Akit ilk defa hükümete muhalefet etti...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Başbakan Erdoğan'ın Ermeni Tehciri'nin yıldönümü nedeniyle yaptığı taziye açıklaması gündeme bomba gibi düşerken hükümete yakınler Erdoğan'ın sözlerini övgü dolu ifadeler ile  manşetlerine taşıdılar. Ancak Hükümete en yakın gazetelerden olan Akit günün sürprizine imza atarak Erdoğan'ın taziye mesajının tersi yönde bir manşetle çıktı.

AKİT İLK DEFA AK PARTİ'YE MUHALEFET ETTİ!

AK Parti ve Erdoğan'a açıktan desteği ile dikkat çeken Yeni Akit gazetesi, Erdoğan'ın taziye mesajına birinci sayfasında tek cümle bile ayırmadı. Akit taziye mesajını görmediği gibi geleneksel milliyetçi söylemi yansıtan bir manşetle çıktı.

TAZİYE MESAJI YERİNE "SOYKIRIM MASALI" MANŞETİ

"Soykırım masalı" manşetiyle çıkan Yeni Akit, tarihçilerin Ermeni olayları ile ilgili açıklamalarını manşete taşıdı. "Türkiye'yi köşeye sıkıştırmak için ortaya atılan 'Sözde Ermeni Soykırımı' iddialarının 99. yılına girilirken, uzmanlar, tarihçiler ve o döneme şahit Batılılar, iddiaların mesnetsiz ve masaldan ibaret olduğunu belirtiyorlar." spotuyla çıkan gazetede, "Kanlı olayları Müslümanlar değil Ermeniler başlattı. (...) Müslümanlar, bu saldırılar karşısında ölmemek için öldürmüşler, kendi yurtlarını ve yuvalarını Ermeni azınlığına kaptırmamak için Ermeniler'i sürmüşlerdir." ifadelerine yer verildi.

İŞTE AKİT'İN BUGÜNKÜ İLK SAYFASI:

21_1_265_1398298878_6563390(3).jpg