BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,12
ALTIN 2.308,88
HABER /  GÜNCEL

Akıncılar'ın yakınında içi dolar dolu çanta bulundu darbeciler mi attı

15 Temmuz darbe girişiminin merkez üssü Akıncılar'ın yakınında bir çoban tarafından içi dolar dolu çanta bulundu. İçinde 200 bin dolar olduğu tahmin edilen çantanın darbeciler tarafından kaçarken atıldığı sanılıyor.

Abone ol

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin merkez üssü Ankara'nın Kazan ilçesindeki 4'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı yani bilinen adıyla Akıncılar Üssü'ydü.

İşte o Akıncılar Üssü'nün yakınlarında bir çoban tarafından içi dolar dolu çanta bulundu.

HAYVAN OTLATIRKEN BULDU, 200 BİN DOLAR

Bölgede bugün hayvan otlatan bir çoban, içi dolar dolu çanta buldu. Çoban, hayvanların sahibi Ahmet Gürağaç'a durumu bildirdi.

Ahmet Gürağaç da köy muhtarı Halil İbrahim Gürağaç ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na bilgi verdi. Jandarma ekipleri olay yerine hareket ederken, çanta içinde yaklaşık 200 bin dolar olduğu öne sürüldü.

DARBECİLER ATIP KAÇMIŞ

Çantanın, darbe girişiminde bulunanlar tarafından bırakıldığı ya da atıldığı üzerinde duruluyor.

Jandarma tarafından bu sabah Akıncılar üssü yakınındaki bir tarlada da darbecilerin kaçarken attıkları kredi kartları, ehliyet, flash bellekler ile eğitim bombası gibi birçok malzeme ele geçirilmişti.

KAZAN 9 ŞEHİT VERMİŞTİ

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Ankara'nın Kazan İlçesi'nde bulunan 4'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalanarak TBMM, Ankara Emniyet Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Gölbaşı Özel Harekat Merkezi ve sivillerin üzerine bomba yağdıran F-16'ların kalkmasını engellemeye çalışan bölge halkından 9 kişi açılan ateşle şehit olurken, 92 kişi de yaralanmıştı.