BIST 9.071
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,16
HABER /  GÜNCEL

Akın Öztürk'ün damadından duruşmada ilginç savunma

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün damadı Hakan Karakuş Akıncı Üssü davasında savunma yaptı. Karakuş, gözaltındayken işkenceye uğradığını ve kayınpederi Öztürk için darbenin askeri kanadının 1 numarası olduğu yönünde ifade vermesinin istendiğini savundu.

Abone ol

DARBE girişiminin merkez üssü ve derdest edilen komutanların tutulduğu yer olan Akıncı Üssü'ndeki faaliyetlere yönelik açılan 486 sanığın yargılandığı dava, Kurban Bayramı nedeniyle verilen aranın ardından yeniden görülmeye başlandı. Bugünkü duruşmada savunma yapan, darbenin askeri kanadının 1 numarası olduğu iddia edilen Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün damadı eski pilot Hakan Karakuş, gözaltındayken kendisine 'Akın Öztürk'ün askeri kanadın bir numarası olduğunu' söylemesinin istendiğini kabul etmeyince de işkence yapıldığını öne sürdü.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Sincan Cezaevi Yerleşkesindeki duruşma salonunda görülen davaya bayram nedeniyle ara verilmişti. Aranın ardından bugün tekrar görülmeye başlanan duruşmaya sanıklar, taraf avukatları ve müştekiler katıldı.

AKIN ÖZTÜRK'ÜN DAMADI SAVUNMA YAPTI 

Davanın sanıklarından Hava Kuvvetleri eski Komutanı Akın Öztürk'ün pilot damadı eski Yarbay Hakan Karakuş savunma yaptı. 

Sanık Karakuş, gözaltına alındıktan sonra polis ve savcılık ifadesinde, kayınpederi Akın Öztürk'ün darbeyi sivillerle planladığını, askeri kanadın bir numarası olduğunu söylemesinin istendiğini ileri sürdü. Sanık Karakuş, bunu kabul etmeyince işkence gördüğünü iddia etti. Sanık Hakan Karakuş'un savunması sürüyor.