BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 35,00
ALTIN 2.420,94
HABER /  GÜNCEL

Akın Öztürk'ten şaşırtan savunma davada ortalık karıştı

ANKARA'da başlayan darbenin Çatı davasında generaller yargı önüne çıktı. Darbenin askeri kanattaki bir numarası olan Akın Öztürk yaptığı savunma ile şaşırtırken mahkeme çıkışı gerginlik yaşandı.

Abone ol

15 Temmuz darbe girişiminde Genelkurmay Karargahı'nda yaşanan eylemlere ilişkin Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin de aralarında bulunduğu 221 sanık ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanık generallerden YAŞ üyesi Akın Öztürk, darbeden haberi olmadığını iddia ederken, mahkeme çıkışı mağdur ve müştekiler ile sanık yakınları arasında gerginlik yaşandı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Genelkurmay Başkanlığı'ndaki eylemlerle ilgili, "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de aralarında bulunduğu 221 sanık hakkında açılan davanın görülmesine dün Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı.

Akın Öztürk'ün son haline bakın darbeden sonra ilk kez görüntülendi

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinin, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsündeki mahkeme salonunda gördüğü davanın öğleden sonraki bölümünde sanıklardan eski Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyesi Akın Öztürk ile eski Hava Kuvvetleri Genel Sekreteri Albay Ahmet Özçetin ifade verdi.

Mahkeme heyeti ifade işlemlerinin ardından yarın devam etmek üzere duruşmayı tamamladı. Salon boşaltıldığı sırada mağdur ve müştekiler ile sanık yakınları arasında sözlü tartışma gerçekleşti. Taraflar, pet şişe fırlatarak bir birinin üzerine yürüdü. Güvenlik güçleri iki grubun arasına girerek olayın büyümesi önledi.

Gruplar arasındaki gerginlik, salon dışında da sürdü. Polis, sanık yakınları ile avukatları mahkeme binasında tuttu. Dışarıya çıkarılan müşteki ve mağdurlar ise bir süre mahkeme binasının önüne bekleyerek tepkilerini dile getirdi. Sanık yakınları, binanın önüne getirilen bir otobüse alınıp, polis eşliğinde mahkeme binasından götürüldü. Müşteki ve mağdurlar da bir süre sonra bina önünden ayrıldı.

AKIN ÖZTÜRK'TEN ŞAŞIRTAN SAVUNMA

Sanıklardan darbe girişiminin askeri kanadının bir numarası olduğu iddia edilen eski Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyesi Akın Öztürk, hainlik suçlamasıyla yargılanmasının kendisi için en büyük ceza olduğunu söyleyerek, 46 yılını orduda geçiren bir insan olarak silah arkadaşlarına silah doğrultacak bir insan olmadığını ileri sürdü.

Öztürk, Mahkeme Başkanı Oğuz Dik'in, generallerin FETÖ mensubu olduğu konusunda kendilerine bilgi gelip gelmediğine ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

"İhbarlar hep geliyordu. Bunların hepsini Genelkurmaya bildiriyor, incelenmesini istiyoruz. Somut delil gelmedi. Her yıl YAŞ öncesinde gelen ihbarları, terfiye girecek bütün generalleri ve albayları Emniyete ve MİT'e sorduruyorduk. En son, kuvvet komutanlığından ayrılmadan önce, 23-24 Temmuz 2015'te, elime gelen en büyük listeydi, sayın MİT Müsteşarı'na bunu takdim ettim. Yanılmıyorsam 68 kişilik listeydi. 'Al, bunun gereğini yap' dedim. Yine YAŞ arifesinde, 22-23 kişi, hep generaller vardı, 'Bunlar içinde bilinenler varsa bize verin çünkü işlem yapacağız' dedim."

Akın Öztürk'ün damat yanıtlı ifadesi : Eyvah TSK rezil oldu!

Mehmet Dişli de var! Yurtta Sulh konseyi üyeleri bakın kim?

Darbecilere ilk kez uygulandı! İlginç detay