BIST 9.722
DOLAR 32,49
EURO 34,95
ALTIN 2.423,25
HABER /  GÜNCEL

Akın İpek nerede? Anne Melek İpek konuştu

Koza - İpek grubuna yönelik operasyonda son durum ne? 7 Milyar doları sıfırlayıp kaçmakla itham edilen Akın İpek 'in annesi Melek İpek konuştu.

Abone ol

Koza - İpek Holding grubuna yönelik MASAK baskını sonrasında Akın İpek kayıplara karışmış durumda. İktidara yakın medyanın manşetlerine '7 milyar doları sıfırladı kaçtı' başlığı yansırken Akın İpek 'in özel jetiyle İngiltere'ye uçtuğu iddiası var.

Koza - İpek grubuna yönelik operasyonda hakkında gözaltı bulunan 6 kişiden sadece Akıp İpek bulunamadı. Akın İpek başsavcılığın açıklamasına göre 'FETÖ örgütüne finans desteği' sağlamakla suçlanıyor. Fethullah Gülen'in para kasası olarak nitelenen Akın İpek 'in şu anda nerede olduğu bilinmiyor.

ANNESİ MELEK İPEK KONUŞTU : OĞLUM KAÇMAZ
Akın İpek 20 şirketi ve evinde yapılan aramalara rağmen ortaya çıkmazken hakkındaki 'yurtdışına kaçtı' iddialarına annesi Melek İpek yanıt verdi. melek-ipek-kimdir-akin-ipek-in-annesi.jpg

Operasyona uğrayan Koza İpek Holdinge giden Melek İpek çıkışta oğluyla ilgili şunları söyledi;
-"Akın Bey İngiltere'ye kaçmaz, kaçmadı kaçmayacakta. Çünkü kaçmasını gerektirecek hiçbir şey yok. Akın Bey'in yerin 7 kat altına inseler, gökyüzüne çıksalar bir hatasını bulamazlar, bulamayacaklar Allah'ın izniyle. Bu gelip geçici bir dönem. Bunun hakkında şu anda çok şey söylenebilir ama söylemiyorum. Rabbim bizi sabreden kullarından etsin."

İŞİN EN ACISI
Fethullah Gülen ile iktidar arasındaki kavgayı da yorumlayan Melek İpek "Bunu yaptıranlarda benim düşmanım değil. İşin en acısı o. İki kardeş kavga ediyor gibi geliyor bana ve ben üzgünüm. Benim oğlum asla ve asla hiçbir hata yapmamıştır, Allah'ın izniyle yapmayacaktır. Biz bugüne kadar aile olarak yaptığımız tek şey, ekmeğimizi paylaştık karıncayı incitmedik.

SİVRİSİNEĞİN VIZILTISI
Bundan sonra da hayatımızın sonuna kadar böyle devam edeceğiz. Hiçkimse bizi yolumuzdan çeviremeyecek.Bunları esefle kınıyorum, ayıplıyorum. 

Bir de şunu söylemek istiyorum. Bu yazılanlar, çizilenler, anlatılanlar var ya, bunlar bize yapışmadı, yapışmayacak da. Sivrisineğin vızıltısı kadar da benim üzerimde tesiri yok."

AKIN İPEK TELEFONLA KANALTÜRK'E BAĞLANDI
Melek İpek kameralar karşısına çıkarken Akın İpek telefon bağlantıları ile hakkındaki iddiaları yalanladı. Akın İpek '7 milyar doları sıfırladı' iddiası için şunları söyledi;

-“Bu 7 milyar dolar. Bizim gibi şirketler paralarını belli vadelerle açma kapatma yaparlar. Biz sadece açmaları matematik gibi alt alta toplarır. Kapatmaları toplamazsanız ortaya 7 milyar dolar çıkar. Yok böyle bir para. Benim şirketim hiçbir şekilde böyle bir parası yok.”

“Bu 7 milyar doları MASAK'a bildirip bildirmediği mi sormak için bana gelmişler?” diyen Akın İpek, “Bunu sormak için baskın yapacaksanız bankaya baskına gidin. Bankalar zaten bu parayı otomatikman MASAK'a bildirmek zorunda. Bildirmemelerine imkân yok. Mevzuat böyle. Bunun dışında benim tesislerimi gelip de basmaları için hiçbir gerekçeleri yok” ifadesini kullandı.

akin-ipek-kimdir-nereye-kaçti-.jpgYURDIŞINDA OLDUĞUNU BÖYLE DOĞRULADI
Akın İpek, yurtdışına kaçtığı iddialarına da şu sözlerle cevap verdi: “Benim yurtdışında Türkiye’deki madencilik sektörünün sıkıntılarından dolayı önemli faaliyetlerim başlamış. Türkiye'deki arama yaptığım sahaların üçte biri kadar sahada arama yapıyoruz. Yurtdışına kaçmak için benim gibi bir iş adamının ne gibi bir gerekçesi olabilir? Niçin kaçayım.”

BİR TEK LEKE BULAMAYACAKLAR

Sahibi olduğu şirketlerin tamamen şeffaf olduğunu dile getiren Akın İpek  “Benim hesaplarımda resmi olmayan, yasal olmayan tek kuruş bulamazlar, bulamayacaklar. Bir tek leke bulamayacaklar, bulamazlar. İftira atılsa onun belgesini 2 gün sonra çıkarır önlerine koyarım. Ben ve gurubum için akla hayale gelmeyen iftiralar atıyorlar. İnsaf be kardeşim. Ben bunu söyleyenlere yazıklar olsun diyorum' dedi.