BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,84
ALTIN 2.476,47
HABER /  GÜNCEL

Akın Atalay havalimanında gözaltına alındı

Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyonla ilgili son dakika gelişmeler yaşanıyor. İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay'ın yurt dışından İstanbul'a gelmesiyle birlikte havalimanında gözaltına alındı.

Abone ol

Cumhuriyet gazetesi operasyonla ilgili son dakika gelişmeler yaşanıyor. Hakkında yakalama kararı bulunan Cumhuriyet gazetesi İcra kurulu Başkanı Akın Atalay Almanya'dan Türkiye'ye döner dönmez gözaltına alındı.

Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu dahil dokuz yazarı ve yöneticisi "FETÖ ve PKK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte bu örgütler adına suç işledikleri" iddiasıyla tutuklanan Cumhuriyet gazetesinin İcra Kurulu Başkanı avukat Akın Atalay, 30 Ekim'de Tarık Akan'ı anma etkinliği için gittiği Almanya'dan bu sabah döndü. Gözaltına alınan Atalay Emniyet'e götürüldü.

Türk Hava Yolları'nın TK1728 sefer sayılı tarifeli uçağı ile saat 11:45'de Berlin'den İstanbul'a gelen Cumhuriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı avukat Akın Atalay, Atatürk Havalimanı'nda polis tarafından gözaltına alındı. Atalay, polis tarafından Havalimanı Polis Merkezi'ne götürüldü.

TÜRKİYE'YE DÖNECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

CHP Köln Derneği’nin ve Nazım Hikmet Vakfı’nın Tarık Akan’ı anma etkinliğine davet ettiği Akın Atalay, operasyon sırasında Almanya’da bulunuyordu. Akın Atalay gönderdiği mesajda Türkiye’ye döneceğini açıklamıştı.

AKIN ATALAY'IN EŞİNDEN İLK AÇIKLAMA

Akın Atalay'ın eşi Adalet Atalay, "Akın bir hukuk insanı kaçak hiçbir zaman olmadı. Basında çıkan bazı haberler yanlıştı. Biz birlikte Tarık Akın'ı anma törenine gittik. Bir anda orada duyduk. Bütün arkadaşlarımızın evine eş zamanlı operasyon yapıldı. Bu kişilere yönelik bir eylem ya da saldırı değil, Cumhuriyet Gazetesi'ne kayyım atamak amacıyla yapılmış bir eylem olarak görüyoruz." dedi.