BIST 9.058
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.297,12
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Akıllı telefon deyip geçmeyin!

Otomobillerle akıllı telefonların entegrasyonu hız kazandı. Son olarak BMW Group, ilk olarak 2007 yılında tanıttığı araç içi entegre ileri teknoloji sistemi olan ConnectedDrive’ın yeni neslini gün yüzüne çıkardı.

Abone ol

Temmuz ayından itibaren üretilecek BMW modellerinde yer alacak yeni nesil ConnectedDrive teknolojisi, Türkiye ile birlikte 25 ülkede kullanıma sunulacak. Elektrikli BMW i markasının modellerinde de yeni nesil ConnectedDrive teknolojisi standart donanım olarak ortaya çıkacak.

ConnectedDrive, otomobilin ömrü boyunca en uygun bağlantı kurulmasını sağlayacak şekilde sisteme entegre edilen SIM kart ile birlikte çalışacak. BMW i modellerinde ise buna ek olarak elektrikli mobilitenin özel gereksinimlerine göre, cevap verecek şekilde tasarlanmış.     

    Alman Opel’in Audi A1, Mini One, Fiat 500 gibi mini sınıf otomobillere cevabı olan Adam’da artık iPhone üzerinden bilgi-eğlence sistemine sesli komut verilebilecek. IntelliLink sistemi sayesinde direksiyona monte edilmiş bir düğmeyi kullanarak, iOS 6 uyumlu telefona sahip sürücüler gözlerini yoldan ayırmadan, direksiyondan ellerini çekmeden bazı işlemleri Siri Eyes Free üzerinden yönetebiliyor. Bu özellik, tüm Adam modellerinde standart olarak sunulmaya başlıyor.