BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,66
ALTIN 2.523,36
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Akıllı saat almamak için 5 sebep

Son zamanlarda her hafta birkaç adet akıllı saat haberi görüyor olabilirsiniz ama hemen gaza da gelmemek gerekli.

Abone ol

Akıllı saat haberleri, Apple’ın 9 Eylül etkinliğinde Apple Watch’u duyurması ile tavana vurdu. Hemen çeşitli karşılaştırmalaryapıldı, hangi akıllı saatin en iyisi olduğu konuşuldu.

Fakat biraz durup düşünen herkes şu anda akıllı saatlerin daha işin başında ve yeni gelişmekte olan bir ürün dalı olduğunu farkediyor.

Kafanız her hafta piyasaya çıkan yeni akıllı saat modellerinin teknik özellikleri ile karışmaya başlamadan önce, buyrun size neden hemen şimdi gidip bir akıllı saat almamanız gerektiği konusunda beş önemli sebep.

1. Henüz Çok Pahalılar
Gerçekten de öyle, her yeni oluşturulan elektronik kolu veya ürün kategorisi hayatına pahalı ürünlerle başlar. Şu anda piyasada çok ucuz akıllı saatler görebilirsiniz belki ama tanınmış markalarından olmadıklarına dikkatinizi çekmek istiyoruz. Şu anda gerçekten de işinize yarayacak birkaç cihazdan en ucuz olanları da 450-500 TL fiyattan başlıyor. Hiç haberiniz ve bilginiz olmayan bir ürüne bir akıllı telefon parası vermeye değer mi?

2. İşlevleri Yeterli Değil
Ucuz ve basit olan ürünleri bir kenara bırakalım. Pahalı ve bilinen markalardan alacağınız akıllı saat modelleri bile henüz işin başındalar. Ne kadar güzel tasarlanmış olurlarsa olsunlar, hala çoğu akıllı telefonunuza gelen mesajları ve aramaları anında farketmenizi sağlayan birer pahalı bileklikten fazlası değil. Pahalı modellerle bilekten telefon görüşmesi yapabilir, hatta aktivitelerinizi, sağlık durumunuzu takip bile edebilirsiniz. Ama şu anda 800-1000 TL vereceğiniz bir akıllı saatinaktivite takip işlevlerine, 200-300 TL vereceğiniz basit bir akıllı bileklik ile sahip olacağınızı unutmayın.

akilli-saat-almamak-icin-5-sebep.jpg

3. Boyları Büyük

Dikkat ederseniz piyasya çıkan tüm akıllı saatlerin hepsi genelde bileğiniz için çok büyük kalıyorlar. Bunun iki sebebi var, birincisi minik bir ekranda dokunmatik işlevleri yapmak zor olduğu için ekran boyunu çok küçültemiyorlar. İkincisi ise akıllı saatinizi iki saatte bir şarj etmenizi engellemek için, şarj süresini uzatacak boyuta ve kapasitede bataryakullanmak zorundalar. Bunlar da akıllı saat boyutlarını henüz uygun olmayan miktarlarda büyük ve kaba kılıyor.

4. İlk Ürünler Hep Problemli Olur
Yeni ürün kategorilerinin ilk örnekleri mutlaka biraz sorunlu olur, bu kural her ürün gamı için geçerli. İster akıllı saat olsun, ister akıllı telefon olsun, ister akıllı araba olsun mutlaka donanım ve yazılım sıkıntıları yaşanır. Eğer atacak kadar çok paranız ve teknolojik ürünlere doyumsuz bir bünyeniz varsa, tabii ki diyecek bir şey yok. Ama çoğu kişinin şu anda aldığı akıllı saatlerde yeterli yazılım veya uygulama desteği bulamayacağını unutmamak lazım.

5. Akıllı Telefon İle Kullanmak Zorundasınız
Şu anda piyasada olan veya yeni çıkmak üzere olacak akıllı saat modelelrinin neredeyse hepsi akıllı telefon ile senkron kullanılmak zorunda. Çoğu ucuz model saat, akıllı telefona bağlanmadan saati bile gösteremiyor. Tabii ki içlerinde 3G destekli ve akıllı telefon olmadan çalışacak modeller var ama bir elin parmakları kadar. Halbuki telefon bağımlılığı olmadan bileğinize saatinizi takıp gidebilseniz güzel olmaz mıydı? Henüz orada değiliz işte.

Tüm bunların yanında şuan kullandığınız saatinizi akıllandırabileceğinizi biliyor musunuz? Saatinizi nasıl akıllı saate dönüştürebileceğinizi görmek için buraya