BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.428,04
HABER /  SAĞLIK

Akıllı çocukların sırrı kuru üzümde!

Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mevlüt Gümüş, okullarda dağıtılan üzümler hakkında bilgi verdi.

Abone ol
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürü Mevlüt Gümüş, Okullara Kuru Üzüm Dağıtımı programıyla 31 bin 367 okuldaki 6 milyon öğrenciye kuru üzüm dağıtılacağını söyledi. Genel Müdür Gümüş, üzümlerin Salı ve Perşembe günleri 25 gramlık paketler halinde öğrencilere ulaştırılacağını anlattı.

Ankara'da tanıtımı yapılan Kuru Üzüm Dağıtımı Programı, öğrenciler kadar velileri de sevindirdi. Son yıllarda yükselen beslenme sorunları ve kontrolsüz kantin satışları öğrencilerin sağlıklarını da doğrudan etkiledi.

GÜMÜŞ: 600 TON ÜZÜM DAĞITILACAK

Projenin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı koordinatörlüğünde, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı ile ortaklaşa yürütüldüğünü söyleyen Gümüş, öğrencilere kuru meyve tüketim alışkanlığının kazandırılması ile yeterli ve dengeli beslenmelerine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirilen programın gelecek yıllarda da devam edeceğini söyledi.

852.20150528015241.jpg 
 
Okullara Kuru Üzüm Dağıtımı Programının 81 il 957 ilçe ve 31 bin 367 okulda öğrenim gören 6 milyon öğrenciyi kapsadığını belirten Gümüş şöyle konuştu;

"Öğrencilere dağıtılacak sultani çekirdeksiz kuru üzümün 25'şer gramlık paketler olarak hazırlanmıştır. Kuru üzüm dağıtımı Salı ve Perşembe günleri olmak üzere haftada iki gün, toplamda ise 4 defa olarak planlandı. Dağıtacağımız toplam üzüm miktarı ise 600 ton. Bunun maliyeti de 7 milyon lira olarak gerçekleşecek."