BIST 9.459
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.487,54
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Akıllı çamaşır makinası çığır açacak

Samsung'un yeni geliştirdiği çamaşır makinesı beyaz eşya teknolojisinde çığır açmaya hazırlanıyor.

Abone ol

İNTERNETHABER-(DIŞ HABERLER)

Güney Koreli teknoloji devi Samsung çamaşır makinesi teknolojisinde çığır açacak bir yeniliğe imza attı. 

Samsung'un cep telefonu ile kontrol edilebilen yeni çamaşır makinesi teknolojiisi çığır açacak bir yenilik olarak İngiltere'de satışa sunuldu.

Çalışan insanları için ev ve kişisel temizliğine daha az zaman ayırmak zorunda olanlar için tasarlanan yeni çamaşır makinesi cep telefonuna indirilen bir uygulama ile kullanıcının istediği zamanda istediği şekilde çamaşırları yıkayıp özel kurulama teknolojisi ile tekrar giyilmeye hazır bir hale getiriyor.

1.20140206115338.jpgSamsung'un yeni çamaşır makinesi WW9000 adlı model İngiltere'de satılacak ilk Wi-Fi bağlantısı ile çalışan çamaşır makinesi olma özelliğini taşıyor.

Ayrıca şirket tarafından tasarlanan yeni teknoloji sayesinde kullanıcıların ilk kez telefon üzerinden çamaşırları yıkanırken hangi aşamada olduklarını görüntülemesi yıkama ve sıkma hızı gibi ayarların kontrolünü telefon ile uzaktan ayarlayabilme özelliğine sahip oluyor.

Samsung'un akıllı telefonlar ile eşyaları kontrol edebilme teknolojisi ilk değildir.LG ve Haier gibi teknoloji devlerininde bazı akıllı makinelerinde uyguladığı teknolojiyi geliştirip kullanıcı içip en uygun hale getirilmiş ve en gelişmiş halidir.

Fakat WW9000 insanların çamaşır makinesi uygulaması ile evlerindeki makinaya akıllı telefonları ile mühadale edebildikleri ilk teknolojik alettir. Avrupa'da Mayıs ayında satışa sunulacak bu fütüristik çamaşır makinesi aynı zamanda büyük renkli akıllı ekranı ve 'süper hızlı yıkama ayarı' ile kullanıcılarına büyük kolaylık sunarak ev aletleri teknolojosinde yeni bir çağ başlatmıştır. Samsung WW9000 modelin Amerika ve Asya'da ne zaman satışa çıkacağı hakkında bir açıklama gelmezken Avrupa'da Mayıs ayında satışına başlanacak çamaşır makinesi için ön siparişler alınmaya başlandığı belirtildi.

2.20140206120306.jpg