BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.308,38
HABER /  GÜNCEL

Akıllara durgunluk veren tecavüz!

Muğla'nın Milas ilçesinde aç kalınca yiyecek bulmak için dağlara çıkan bir eşek 4 kişinin tecavüzüne uğradı.

Abone ol

Milas'ta akıllara durgunluk verecek cinsten bir olay yaşandı. Bir ayağının kırılması üzerine sahibi tarafından başıboş bırakılan dişi bir eşek, aç kalınca yiyecek bulmak için maki örtüsüyle kaplı Milas'ın Sodra Dağı'na çıktı.

Bir süre dağlarda yaşayan talihsiz eşek, görgü tanıklarının ifadesine göre yaklaşık 1 aydan bu yana farklı kişilerin cinsel istismarına uğradı. Bir sitede yaşayan civar sakinleri, tecavüz olayını Milaslı hayvanseverlere bildirdi. Dün öğle saatlerinde gelen ihbar üzerine zabıta ekipleriyle birlikte harekete geçen hayvan severler, Z.A (32) adlı kişiyi tecavüz sırasında suçüstü yaptı.

Hayvanseverler cinsel istismara uğrayan eşeği koruma altına alarak bir dolmuş durağına bağladı. Zabıta ekipleri tarafından Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Z.A. işlediği suçu itiraf ederek, yalnızca kendisinin değil, yaşları 13-15 arasında değişen üç arkadaşının da eşekle cinsel ilişkiye girdiğini söyledi.

Kötü muamele ve cinsel ilişki bulguları

Milas Belediyesi Veterineri Fatih Yalçın da, eşeği inceleyerek kötü muamele ve cinsel ilişki bulgularına rastlandığını aktardı. Milas Hayvanları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı Meliha Tekin, olayın bir insanlık suçu olduğunu belirterek, "Bunun ötesi, insanlara tecavüzdür, vahşettir." dedi. Yaklaşık bir aydan bu yana bu çirkin durumun devam ettiğini sözlerine ekleyen Tekin, "Ben, şahıs olarak da bu eşeğin haklarının korunması için sonuna kadar yasal haklarımı kullanacağım. Gerekirse manevi tazminat davası açacağım." dedi.

"Hayasızca davranış"

Z.A, polis ekipleri tarafından "hayasızca davranış" suçundan adliyeye çıkartılırken, talihsiz eşek Hayvanları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği tarafından koruma altına alındı. Polis, eşekle cinsel ilişkiye girdiği öne sürülen üç kişiyi aramaya başlarken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

"MÜNEVVER CİNAYETİNDE ÖĞRETMEN ŞÜPHESİ"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]


Habertürk gazetesinde yer alan habere göre; Münevver Karabulut cinayetinin bilinmezlerini gözler önüne seren "Salı’nın Sırrı" isimli kitap, piyasaya çıkarıldı.

Kitaptaki anlatımlara göre; 3 Mart gecesinin ilk dakikalarında, Münevver ve öğretmeni D., MSN aracılığıyla sohbet ediyor. Bu sırada sohbete Cem Garipoğlu da katılıyor.

Katil zanlısı, genç kıza "D. hocanla bir proje üzerine konuşuyorum. Sen çık" diyor. Münevver "Ne projesi?" diye soruyor.

Polisin dikkatini de çeken bu diyalog üzerine öğretmen D.’nin de cinayetin ardından ‘şüpheli’ olarak araştırıldığı ortaya çıktı.

20 SAAT SONRA

Kitaba göre cinayetten sonra eve dönen Garipoğlu, saat 22:00 sıralarında internete girerek MSN’ye bağlandı ve D. ile uzun uzun sohbet etti.

"İŞKENCE İLE ÖLDÜRÜLEN KÖPEĞE TECAVÜZ ŞÜPHESİ"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]


Zonguldak'ın Devrek İlçesi'nde oturan hayvanseverler 29 yaşındaki Fatma Çakar ile kardeşi 26 yaşındaki Elif Yıldız, arka bacağında ip bağlı olması nedeniyle işkence yapılarak öldürüldüğünü düşündükleri köpeğin başında gözyaşı döktü.

Daha önce de bir kedinin aynı şekilde bacağının iple sıkılması sonucu öldüğünü belirten Çakar ve Yıldız, çevre halkını ve belediyeyi hayvanlara karşı duyarlı olmaya davet etti.

Eski Mahalle'deki Afet Evleri Sitesi'nde oturan Fatma Çakar ve Elif Yıldız, dün öğle saatlerinde sitenin önündeki çöplükte, sağ arka bacağında ip bağlı bulunan bir köpek leşi buldu. Daha önce besledikleri bir sokak kedisi bacağının iple sıkılması sonucu ölen Çakar ve Yıldız, köpeğin de bacağından iple bir yere bağlanıp işkence yapılarak öldürüldüğü düşüncesiyle büyük üzüntü yaşadı. Köpeğin başında gözyaşı döken iki kardeş, oturdukları sitenin yakınında bulunan Devrek Belediyesi Köpek Barınağı'nın yetersizliğinden ve çevre halkının sokak hayvanlarına karşı duyarsızlığından şikayet etti.

TECAVÜZ EDİLMİŞ OLABİLİR

Besledikleri sokak kedisinin bacağındaki ipi sonradan fark ettiklerini belirten Elif Yıldız, ipin veterinerde operasyonla alınabildiğini, ancak kedinin daha sonra düzelemediğini ve öldüğünü söyledi. Mahallede çok sayıda köpeğin bakımsızlıktan telef olduğunu söyleyen Elif Yıldız, "Bu hayvanın da işkence yapılarak öldürüldüğünü düşünüyoruz. Hatta tecavüz edilmiş olabileceğinden şüpheleniyoruz. Yakınımızda belediyenin barınağı var, ancak yetersiz. Köpekler düzenli beslenmiyor ve oradan kaçabiliyorlar" dedi.

Fatma Çakar ise köpeği görünce şok geçirdiğini belirtti. Çakar, "Bu dünya sadece bizim dünyamız değil. Onların da dünyası. İnsanlık dışı bir olay bu. Bir insan bunu nasıl yapar? Çöpe attığımız yemekleri bunlara versek, başka ne isterler ki bizden. Belediyeden daha moden bir barınak, insanlardan da sokak hayvanlarına karşı sevgi ve duyarlılık istiyoruz" diye konuştu. Çakar ve Yıldız, daha sonra köpek leşini gelen belediye görevlisine teslim etti.

"TECAVÜZDEN ÇİLİNGİRLE KURTULDU"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]


Antalya'da yaşayan Dilek A.’yı iddiaya göre evine gelen Volkan Ş.’nin tecavüzünden polis kurtardı.

Dilek A. ile Volkan Ş. önceki gece genç kadının evinde bir süre sohbet etti. Dilek A. daha sonra genç adamdan gitmesini istedi. Volkan Ş. ise iddiaya göre Dilek A.'ya saldırdı. Dilek A. kendisini sokağa attı. Volkan Ş. ise kadını sürükleyerek tekrar eve soktu. Bu sırada komşular da polisi aradı.

 Polis, çilingir yardımıyla eve girerek Volkan Ş.'yi yakaladı. Dilek A., "Sarhoştu, kibarca gitmesini istedim. O ise bana tecavüz etmeye çalıştı. Polisler beni kurtardı" dedi. Volkan Ş. tutuklanarak cezaevine konuldu.

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜN UYUŞTURUCU TACİRLERİ"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]


ADANA’da terör örgütü PKK’ya ait olduğu belirtilen 45 kilo esrar ele geçirildi, 4 kişi gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir ihbar üzerine terör örgütü PKK’nın uyuşturucusunu taşıdığı iddia edilen 33 BCT 83 plakalı otomobili otoyolda takibe aldı. Otomobilin Havutlu Mahallesi’ndeki bir portakal bahçesine girmesi ile operasyonu başlatan polis, araçtaki 37 yaşındaki Mehmet Şakin K., 31 yaşındaki Miktad T., 19 yaşındaki Serhat Ç. ve 36 yaşındaki İlhami B.’yi yakaladı. Şüphelilerin Adana’ya getirdikleri esrar maddesini piyasaya sürerek kazandıkları parayla terör örgütüne destek sağlamayı amaçladığı öne sürüldü.

Gözaltına alınan şüphelilerden Mehmet Şakin K.’nın, terör örgütü adına patlayıcı madde atmak, hırsızlık ve uyuşturucu satışından 21, Miktad T.’nin ise uyuşturucu satışı ve hırsızlıktan 4 suç kaydının bulunduğu belirlendi.

Şüpheliler, ifadelerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek.

"AV TÜFEĞİ İLE İNTİHARA KALKIŞTI, AMBULANS ADRESİ BULAMADI"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]


Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde oturan 18 yaşındaki Mehmet Kemik, göğsüne dayadığı av tüfeğini ateşleyerek intihara kalkıştı. Ağır yaralanan genç, 112 Acil Servis ekibinin evi bulamaması üzerine babası tarafından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olay, dün akşam saatlerinde Sarıkorkmaz Mahallesi Hürriyet Küme Evleri Sitesi'nde oturan Fatma ve Özkan Kemik çiftinin evinde meydana geldi. Mehmet Kemik, kız arkadaşından ayrılması nedeniyle girdiği bunalım sonucu, evde kimsenin olmadığı sırada babasına ait av tüfeğini göğsüne dayayarak ateşledi. Silah sesi üzerine alt kattaki evinden yukarıya çıkan 24 yaşındaki Serkan Kemik, yeğenini kanlar içinde yerde bulunca 112 Acil Servis'ten yardım istedi. Ambulansın gecikmesi üzerine Mehmet Kemik'in işte olan babasına haber verildi. Ambulanstan önce gelen Özkan Kemik, aşırı kan kaybeden oğlunu kendi otomobiliyle Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Durumu ağır olan Mehmet Kemik, buradaki tedavisinin ardından Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Bir süre sonra eve gelen 112 Acil Servis ekibinin, adres bilgilerinin eksik verilmesi nedeniyle evi bulamadığı belirtildi. Mehmet Kemik'in babaannesi Emine Kemik, torununun kız arkadaşıyla sorunları olduğunu belirtirken, intiharla ilgili soruşturma başlatıldı.

"ÖLDÜRDÜKLERİ KİŞİNİN KREDİ KARTINI KULLANINCA YAKALANDILAR"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

Eskişehir'de, 2 Ocak'ta yol kenarında cesedi bulunan kişinin cinayete kurban gittiği belirlendi. Maktulün kredi kartlarıyla para çeken cinayet zanlıları, ATM'deki kamera görüntüleri sayesinde yakalandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 2 Ocak'ta merkez Tepebaşı ilçesine bağlı Karadere köyü yakınlarında boş arazide battaniyeye sarılı bulunan erkek cesediyle ilgili soruşturma başlatan Tepebaşı Jandarma Komutanlığı ekipleri, öldürülen kişinin 28 Kasım'da kayıp başvurusu yapılan Mehmet Kaya (45) olduğunu belirledi.

Köpekler tarafından parçalanan cesette yapılan otopside Kaya'nın vücuduna 7 kez bıçak saplandığı, kafasına çekiçle vurulduğu ve boynunun kabloyla sıkıldığı tespit edildi.

Organize sanayi bölgesindeki bir fabrikada işçi olarak çalışan Kaya'nın kaybolduğu 22 Kasım ve daha sonraki tarihlerde kredi kartlarından 4 bin 500 TL'ye yakın harcama yapıldığını ve para çekildiğini belirleyen jandarma ekipleri, söz konusu bankaların ATM'lerinde bulunan kameralar ile maktulün cep telefonu kayıtlarını incelemeye aldı.

Kayıtlarda, Işıklar Mahallesi'nde oturan Kaya'nın zaman zaman bir araya geldiği ve cep telefonuyla son konuştuğu kişi olan komşusu K.A'nın (24) para çekerken kaydedilen görüntülerini maktulun eşinin yardımıyla saptayan jandarma ekipleri, söz konusu şüphelinin evinde Cumhuriyet Savcılığından alınan izinle arama yaptı.

Şüpheli K.A'nın üzerinde tabanca ve bıçak ele geçiren güvenlik güçleri, evide de maktule ait temizlenmeye çalışılan kan izlerini saptadı. Jandarma ekipleri, yaptıkları araştırma ve incelemelerde Mehmet Kaya'nın, K.A'nın evinde içki içtikten sonra öldürüldüğünü saptadı.

K.A'nın cinayeti, erkek arkadaşı E.E. (20) ile birlikte işlediği, bu sırada Adana'daki evinden kaçıp Eskişehir'e geldiği bildirilen kız arkadaşı K.K.

(17) ve E.E'nin kız arkadaşı Z.Ş'nin de (21) evde bulunduğu, iki kızın, maktule ait kan izlerini yok etmek için evde kapsamlı temizlik yaptıkları belirlendi.

Parasını gasbetmek amacıyla evde öldürdükleri Mehmet Kaya'nın cesedini yol kenarına attıkları iddia edilen K.A ve E.E. ile onlara yardım ettikleri bildirilen kız arkadaşları gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

"KARNINDAN FUTBOL TOPU BÜYÜKLÜĞÜNDE TÜMÖR ÇIKTI"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]

Sivas’ta bir gencin karnında karaciğere ve böbreğe yapışık halde futbol topu büyüklüğündeki tümör, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı ameliyatla alındı.

Ameliyatı gerçekleştiren ekibin başında bulunan Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Metin Şen AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 1 yıldır karın ağrısı şikayeti bulunan 32 yaşındaki Sinan Doğan’ın yapılan muayenesinde, tomografi filmlerinde ve diğer tetkiklerinde, karnında böbreğe ve karaciğere yapışık halde, vücudun alt tarafından gelen büyük damarları içine alan, yaklaşık 20 santimetre çapında bir kitle tespit edildiğini söyledi.

Hastanın rahatlaması ve ağrılarının dinmesi için vücudundaki bu kitlenin çıkarılması gerektiğini ifade eden Şen, "Bu kitle, hastaya büyük bir acı veriyordu. Kanama olduğu için bu kitleyi büyük damarlardan ayırmak riskliydi.

Yaklaşık 9 saat süren bir ameliyatla kitle çıkartıldı. Ameliyat gayet başarılı geçti, hastanın ameliyat sonrası durumu da iyi gidiyor" dedi.

Şen, CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde bu tür riskli ameliyatların yapılabildiğine işaret ederek, "Merkezi bir hastane olduğumuz için bu tür hastalar bize oldukça yoğun müracaat ediyorlar, her türlü imkana sahibiz, hastalarımızın tedavileri hastanemizde rahatlıkla yapılabiliyor. Onkoloji cerrahimiz var, bu tür ameliyatları yapan, bu tür ameliyatlara organize olmuş iyi bir ekibimiz var. O bakımdan hastanemizin Genel Cerrahi Bölümü gelişmiş bir bölüm, her türlü imkanımız da var" diye konuştu.

CÜ Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü mezunu Sinan Doğan ise "Sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum. Bütün doktorlarımızdan Allah razı olsun, beni bu dertten kurtardılar. Ağrılardan artık bıkmıştım" dedi.

Ameliyatın ardından 2 gün yoğun bakımda tutulduktan sonra servise alınan Doğan’ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Böbrek üstü bezi kaynaklı olduğu tahmin edilen kitlenin laboratuvarda incelendiği bildirildi.

"DUR İHTARINA UYMADI TIR'A ÇARPTI"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]



Hatay'da, polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan ehliyetsiz sürücünün kullandığı otomobilin karşı yönden gelen tırla çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Ekinci beldesi yol kavşağında uygulama yapan polisin "dur" ihtarına uymayan Enver Kılıç kullandığı 31 K 5452 plakalı otomobil, karşı yönden gelen Hasan Ördek yönetimindeki 31 K 7742 plakalı tıra çarptı.

Kazada yaralanan ve sıkıştıkları araç içinden çıkarılan Enver Kılıç ile otomobildeki Riyad Gezer ve Selim Seçe, Antakya Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Yetkililer, otomobil sürücüsünün ehliyeti olmadığı için "dur" ihtarına uymadığının belirlendiğini bildirdi.

"2 YAŞINDAKİ OĞLUNU CAMDAN ATTI"
BAŞLIKLI HABER DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN...

[PAGE]


Kayseri'de Melikgazi ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi'nde inşaat halindeki 6 katlı binanın çatısına çıkan 24 yaşındaki Fatma Zehra Aksever, 2 yaşındaki oğlu Mehmet Aksever'i aşağı attı.

Talihsiz çocuk olay yerinde can verdi, annesi ise polis tarafından güçlükle ikna edilerek hastaneye kaldırıldı.

Kadının psikolojik sorunları olduğu belirtildi.